Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Vannak moziprodukciók, melyeket minden nőnek legalább egyszer látnia kell. Egyesek álmodozóak, míg mások sebeket ejtenek a lelkünkben. A legfontosabb viszont az, hogy műfaj szerint színesek, és ami a végkifejletet illeti, a lehető legkiszámíthatatlanabbak (vajon miért is ajánlják ezeket a nőknek?!)

10 csodálatos film, melyet minden nőnek egyedül kell megnéznie! Te láttad már valamelyiket?

Az alábbi 10 filmcím talán már ismerős a számodra. Az is meglehet, hogy mindegyiket láttad már, de az is, hogy még egyiket sem. Így vagy úgy, értékes életfilozófiák és életre szóló leckék bontakoznak ki bennük, amelyek egyaránt inspirálnak és szórakoztatnak. Szakíts hát időt arra, hogy minden percüket élvezd!

1. Mi kell a nőnek (What A Woman Want, 2000)

– egy baleset után Nick Marshall, a chicagói nárcisztikus nőfaló, hallani kezdi a nők gondolatait. Új képessége már-már az őrületbe kergeti őt, de rádöbben: adottságát akár a javára is fordíthatja. Megismervén azonban a nők pszichológiáját, a férfi kezd másképp viszonyulni hozzájuk…

2. Anyád napja (Monster-In-Law, 2005)

– sokadik próbálkozás után, a vonzó és okos Charlie végre megtalálja álmai férfiját. Kevin maga a tökély: jóképű, sikeres, gyengéd és fülig beleszeret a lányba, akit nőül is kér. A friss arának azonban rá kell döbbennie, jövendőbeli anyósa egy igazi kígyó.

3. Ghost (Ghost, 1990)

– hazafelé menet, Sam és Molly egy támadás áldozatául esik, aminek következtében a férfi életét veszti. A lelke képtelen elhagyni a Földet: figyelmeztetnie kell a barátnőjét a rá leselkedő veszélyre. Sam ugyanis rájön, a halála nem is baleset volt, ezért egy médiumon keresztül üzen a szerelmének.

4. Kegyetlen játékok (Cruel Intentions, 1999)

– Kathryn és Sebastian mindent megkaphat, amit csak akar. A dúsgazdag manhattani testvérpár ezt alaposan ki is használja, és mivel a tökéletes életük már unalmas a számukra, a suli új igazgatójának naiv kislányát veszik célba.

5. Éjkirálynő nappal (Bimboland, 1998)

– Cecile Bussy egy igazi könyvmoly. Míg az osztálytársai a pasik után rohangálnak, ő inkább a leckéket bújja és dolgozatokat ír. Megismeri Alexet, egy kedves, ám butácska lányt, és eldönti, legújabb tanulmányát a vonzó, de buta nőkről írja, akiket csak kihasználnak. Beépül hát közéjük, azonban álmában sem gondolja, mennyire megváltozik az élete.

6. A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl, 2008)

– a két gyönyörű lánytestvért, Annet és Maryt apja arra kényszeríti, hogy VIII. Hernik király szerelméért versenyezzen. A Boleyn-birtokon tett látogatása alatt az elöljáró megsérül, így maradásra kényszerül. Henriket Mary veszi gondozásba, de később mindkét lány az ágyába bújik. Királyné azonban csak egyikükből lehet.

7. Kedves John! (Dear John, 2010)

– Savannah és John szeretik egymást. De kitör a háború, a fiút besorozzák, így már csak a levelek jelenthetik számukra a reményt és a boldogságot. John megígérte ugyan a lánynak, hogy hazatér és feleségül veszi őt, ám a katonaságban eltöltött idő egyre hosszabbá válik…

8. Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black, 1998)

– az élet ciklusa teljesen felborul, amennyiben a Halál úgy dönt, ellátogat a Földre. A sötétség urának esze ágában sincs megtenni e fárasztó utat: Joe Blacket küldi maga helyett, akit azonban az emberi érzések teljesen levesznek a lábáról, és olyant tesz, amit nem lenne szabad.

9. Hitchcock és Tippi Hedren (The Girl, 2012)

– a filmből kiderül Hitchcock állítólagos rögeszméje Tippi Hedren iránt. Az amerikai színésznőt és fotómodellt elbizonytalanítja a férfi figyelme, így mindenáron el akar menekülni előle. Ám nem teheti, mert a munkaszerződése Hitchcockhoz köti…

10. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt (How To Lose A Guy In 10 Days, 2003)

– Andie Anderson sikeres újságíró. Egy női magazinnak dolgozik, és egy egészen érdekes témáról kell írnia: miként lehet megszabadulni egy férfitól mindössze 10 nap leforgása alatt. A választ a saját bőrén tapasztalja, a lehető legszórakoztatóbb módon.

Te melyikkel kezded?