Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Bár hozzánk csak 2018 januárja hozza el A legsötétebb óra (eredeti címén Darkest Hour) című moziprodukciót, a világhálón már elérhető a magyar nyelvű előzetes a filmhez, mely minden bizonnyal sok nézőt bilincsel majd a vásznak elé.

Életrajz, történelem és dráma ötvözi egymást a Working Title Films legújabb alkotásában, ami a maga 1 óra 54 perces terjedelmében november 22-én látja meg a napvilágot, az Egyesült Államokban. A magyar mozik szinte két hónappal később kezdik el csak vetíteni Joe Wright filmjét, mely a második világháború első napjaiba nyújt élethű betekintést.

A brit miniszterelnöknek döntést kell hoznia, hogy Hitlerrel szövetkezik vagy esélytelenül lép a harcba. Winston Churchillnek – akit Gary Oldman alakít – nincs könnyű dolga, főként hogy az előtte álló két lehetőség közül egyik sem végződhet jól. Békét kötni a náci Németországgal is nagyjából annyira rossz ötlet, mint a saját elveiért és hazájáért küzdeni. Ám a politikusnak szembe kell néznie élete legsötétebb órájával, és csak remélni tudja, hogy a döntésével megváltoztathatja majd a történelem folyamát…