Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

17. század. Amszterdam. Egy kor, amelyben a származás alaposan rányomja a bélyegét egy nő életére. Főként ha szegénynek születik, és nem egy nemesi család sarja. Az elárvult Sophiát belekényszerítik egy boldogtalan házasságba, mely ugyan anyagi biztonságot jelent a számára, de sosem hozhatja meg neki a szerelmi beteljesülést.

Az idei ősz egyik legszebb romantikus drámáját játsszák most a mozik. Vajon téged is megfertőz a Tulipánláz?

A nálánál jóval idősebb, vagyonos, befolyásos kereskedő – Cornelis Sandvoort feleségeként Sophiának minden megadatott, amit egy nő elképzelhet magának. Egyedül a boldogság az, amiről végleg le kellett mondania. Amikor azonban a férje egy portrét rendelt róla, Sophia életében gyökeres változás következik be. Beleszeret az ifjú festőművészbe, és mindent elkövet, hogy kiszabaduljon a férje messzire elérő kezei alól. Szerelmével egy tulipánhagyma-üzletbe temetkezik, amitől mindketten a feloldozást remélik…

Az 1 óra 45 perces romantikus dráma szeptember 28-án debütált a magyar mozikban. A cselekményt Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O’Connell, Judi Dench, Christoph Waltz, Cara Delevingne és Zach Galifianakis eleveníti fel, Justin Chadwick forgatókönyve alapján. A Tulipánláz (eredeti címén Tulip Fever) a Paramount Pictures filmstúdióban készült, Magyarországra pedig a Fórum Hungary hozta el.

Te már láttad?