Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha vágyódsz a messzi távol iránt vagy lélegzetelállító tájakat szeretnél bejárni, mi sem egyszerűbb annál, mint elindítani egy jó filmet, belebújni a főhős/főhősnő bőrébe, és nyitott szemmel álmodozni. Mi legalábbis így szoktuk. Aztán, ha annyira megtetszik a helyszín, még fel is jegyezzük a bakancslistánkba, ahonnan majd egyszer nagy örömmel pipálhatjuk ki.

8 film az utazásról és a vakációkról, amit imádni fogsz!

Azon morfondíroztunk, melyek lehetnek a legcsodálatosabb utazós-vakációs filmek, melyekre mindig jó nosztalgiázni… hát, nem volt könnyű dolgunk! Sikerült végülis megalkotni egy tízes listát, amelyet ha még nem láttál, melegen ajánljuk a figyelmedbe.

Érdemes lesz egyenesen hárommal indítanod. A Mielőtt éjfélt üt az óra (eredeti címén Before Midnight) trilógia több mint lebilincselő! A filmeket Richard Linklater rendezte, és egy varázslatos szerelmi történet bontakozik ki általuk. Céline és Jesse a Bécsbe tartó vonaton ismerkednek meg egymással. A kémia tökéletesen működik közöttük, és az ő szemeiken át nézve a világ egy ideális hely a boldogságra.

A Szoba kilátással (A Room With A View) E. M. Forster azonos című regényének megfilmesített változata, amelyben Helena Bonham Carter és Julian Sands játssza a főszerepet. A mesés olaszországi tájakról csakis Lucy és George vonzalma terelheti el a figyelmünket, a jóképű fiatalember karizmájának ugyanis nő legyen a talpán, ki ellent bír állni!

Meryl Streep és Robert Redford kelti életre Karen Blixen Távol Afrikától (Out Of Africa) című regényének romantikus történetét. Karen férjével, Brorral utazik Afrikába, ahol mindketten egy kávéültetvény gondozójaként dolgoznak. A nő azonban összeismerkedik Denysszel, egy közismert vadásszal, aki jóval több lesz számára, mint barát…

Nyugodtan kijelenthetjük, Az angol beteg (The English Patient) az utóbbi két évtized legszenvedélyesebb története! A Michael Ondaatje könyvéről forgatott film egy szívbemarkoló szerelem rózsaszín lángját lobbantja fel a második világháború pusztításainak közepette.

Miután Hana kezelésbe vette a súlyos égési sérüléseket szenvedett angol férfit, egy újabb moziprodukcióra vándorol a tekintetünk, Anthony Minghella rendezésében. Ez A tehetséges Mr. Ripley (eredeti címén The Talented Mr. Ripley), melyet ötször is Oscarra jelöltek. A filmben Tom Ripley kizárólag azért utazik Olaszországba, hogy a rakoncátlan pricetoni diákot, Dicki Grennleaf-t meggyőzze, térjen vissza Amerikába.

Az Alfonso Cuarón rendezésében készített Anyádat is (Y tu mamá también) két tinédzser és egy felnőtt nő mexikói kalandjait meséli el. Az útjuk során mindhárman tapasztalnak egyet s mást, többek között a barátság, és szerelem fejezetet kell kipipálniuk.

https://www.youtube.com/watch?v=pdh8Va2oDKk

A top tízből nem hiányozhat Wes Anderson filmje sem, az Utazás Dardzsilingbe (The Darjeeling Limited). Három fivér, akik már jó ideje nem beszéltek egymással, egy kibékülős utazásra indulnak Indiába. A kaland viszont nem úgy sikerül, mint ahogy eltervezték. A sivatag közepén térnek magukhoz, totál elvesztődve…