5 felejthetetlen dal, melyek által Amy Winehouse emléke örökké élni fog!
Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Bár már lassan hat éve annak, hogy elveszítettük Amy Winehouse-t, emléke mit sem halványult, köszönhetően felejthetetlen dalainak.

5 felejthetetlen dal, melyek által Amy Winehouse emléke örökké élni fog!

Az énekesnő lenyűgözte a világot, különös hangszínével, zenei stílusával, melyek között fellelhető a 60-as évekre jellemző blues, soul és jazz világa is. Az ő emlékét felidézve, nézzük hát az öt legszebb és legszívhezszólóbb dalát!

Amy Winehouse – Rehab

A „Rehab” című dalt, az énekesnő 2006-ban megjelent és egyben utolsó albumán találjuk, melynek címe „Back To Black”. A dalt Mark Ronson szerezte, megírásához az énekesnő életéből merített ihletet, azt mutatván be, amikor Amy megtagadta, hogy bevonuljon a elvonóra.

Amy Winehouse – You Know I’m No Good

A „Black To Black” című album telitalálat volt Amy számára, mely tartalmazta a „You Know I’m No Good” című számot is, amely azután lett közkedvelt, hogy feltűnt néhány reklámblokkban és a „Mad Men”-ben.

Amy Winehouse – Back To Black

A „Back To Black” című dal megírásában maga az énekesnő is részt vett Mark Ronson oldalán. A dal Amy-nek Blake Fielder-Civil való kapcsolatáról szól, aki elhagyván az énekesnőt, visszatért régi barátnőjéhez.

Amy Winehouse – Valerie

Mindenki ismeri Amy előadásában a „Valerie” című dalt, viszont azt kevesen tudják, hogy ez a dal a The Zutons együttes 2006-ban kiadott dalának a feldolgozása.

Amy Winehouse – Love Is A Losing Game

A „Love Is A Losing Game” című dal egyike volt George Michael kedvenc dalainak, mely tulajdonképpen Amy egyik rádiós fellépését dolgozta fel. Ezt a dalt többek közt Prince és Sam Smith is feldolgozta.