Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Valahányszor nosztalgikus állapotba kerülünk, szívesen kacsintunk vissza a ’80-as évek zenéjére. Mintha ezek a dalok csakis arra születtek volna, hogy értékes érzelmeket és pozitív energiát váltsanak ki belőlünk, amivel sosem tudunk betelni! Te is így vagy vele? Akkor imádni fogod az alábbi videót is, amit a UB40 repertoárjából csemegéztünk.

1961-ben Elvis kiadta ezt a dalt. 30 évvel később a UB40 világslágert csinált az átdolgozásával

A UB40 az az angol együttes, mely a pop-reggae műfajban alkotott maradandót. Óriási zenei örökséget hagyott ránk, a zenéjét hallgatni pedig mindig igazi öröm! 1978 decemberében alakult Birminghamben, és karrierje során több mint 50 olyan felvétellel számolt, ami világszinten elsöprő sikert aratott. Abban az időben nem élt olyan ember a földön, aki ne dúdolta volna legalább egyszer az együttes dalait. Az olyanokat pedig, mint például a Red Red Wine vagy a Kingston Town, neked is szigorúan ismerned kell!

Legalább annyira felkapott volt az (I Can’t Help) Falling In Love With You című szerzeményük is, melyet Elvis Presley-től vettek át és alkottak újra. Az eredeti 1961-ben jelent meg, a UB40 közel 30 évvel később élesztette újra, a reggae összetéveszthetetlen dallamaival.

Az új változat 1993 májusában futott be, és minden elvárásnak megfelelt. Mi több, annyira közkedvelt lett, hogy a Sliver című játékfilm rendezői sem tudtak ellenállni neki. Erre forgatták ugyanis a jeleneteket, a népszerű Sharon Stone-nal a főszerepben.