Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Holdfény című dráma kapta a legjobb filmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán, a legfontosabb kategóriában azonban először tévedésből a Kaliforniai álom című musicalt hirdették ki győztesnek.

Hatalmas baki a 2017-es Oscar-díjátadón. Nézd meg a jelenetet! - VIDEÓ

A legfontosabb kategória, a legjobb film győztesét Faye Dunaway és Warren Beatty, az ötven éve bemutatott Bonnie és Clyde című klasszikus két főszereplője jelentette be. A színész azonban rossz borítékot kapott, habozott is felolvasni a papíron álló szöveget, mert azon az előző, a legjobb női főszereplő kategória nyertesének, Emma Stone-nak a neve és a Kaliforniai álom címe szerepelt. Faye Dunaway azonban magához ragadta a szót, és kihirdette győztesnek a népszerű musicalt. Mint hamar kiderült, tévedésből.

A nem mindennapi baki mellett egy újabb magyar sikernek is örülhetünk, hiszen Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer munkája, a Mindenki is diadalmaskodott az Oscaron. A magyar kisfilmet ITT nézheted meg.

A kínos Oscar-jelenet:

WATCH: Moment where crew/cast of 'La La Land' realizes a mistake had been made and 'Moonlight' actually won Best Picture at The Academy Awards. #Oscars abcnews.com/oscars

Közzétette: Good Morning America – 2017. február 26.