Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Megérkezett a Coldplay legújabb videóklipje, az Everglow. A vizuális anyagban az együttes szólistája, Chris Martin játsza a főszerepet, amint a szerzeményt mindössze egy zongora kíséretében élőben énekli. Gyönyörű!

coldplay-everglow

A Coldplay érzelmekkel teli balladával zárja a 2016-os esztendőt. Az Everglow népszerűsítésére a lehető legegyszerűbb, fekete-fehér videóklip készült, mely egy részletet is tartalmaz Muhammad Ali 1977-ben tartott beszédéből. A vizuális anyagot Ben Mor rendezte.

Amikor az Everglow 2015 novemberében meglátta a napvilágot, Chris Martin elmesélte, milyen történet áll a dal hátterében. Úgy tűnik, a cselekmény az „everglow” szó jelentése köré fonódik: „A tengerparton voltam egy szörfös társaságában, és ő pont úgy beszélt, mint ahogyan elképzelnél egy szörföst beszélni. Az emberek többsége normálisan kommunikálnak, függetlenül a szakmájuktól. Ez a szörfös azonban máshogy beszélt. (…) Rekedt hangon ezt mondta nekem: ember, csináltam valamit az elmúlt napokban, és egyszer csak éreztem, amint egy everglow érzés lesz úrrá rajtam. Ekkor azt mondtam magamnak: milyen fantasztikus szó! Azonnal megírtam a dalt. Számomra ez a felvétel valaki közeliről szól, egy nemrég véget ért kapcsolatról, egy frissen lezárult helyzetről. Arra gondoltam, egy szomorú esemény után mindig ott marad az everglow (a fény, ami továbbra is pislákol).”

A szerzemény a Coldplay legújabb, A Head Full Of Dreams című albumán található. Neked hogy tetszik a videóklip?