Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Miután Nagy-Britanniában óriási sikert aratott a The Magic Whip című lemezével, a Blur készen áll megosztani a lemezét Amerikával. 15 éves szünet után, az együttes tagjai most léptek be először egy amerikai tévécsatorna stúdiójába, ahol sikerült Jimmy Fallont is megfertőzniük a „brit-pop lázzal”, amikor előadták a tender című dalukat a 13 nevű albumról.

blur-jimmy

Megcáfolva a zeneipar íratlan szabályát, mely szerint azoknak a zenekaroknak, akik hosszú idő után ismét összeállnak, már nincs sok mondanivalójuk, 16 év szünet után a Blur kiadta vadiúj albumát, ami jelenleg az első helyen áll a brit lemez-toplistákban, és a visszajelzések is pozitívak vele kapcsolatban.

Egyetlen dolgot nem sikerült megvalósítaniuk: elérni ugyanazt az elsimerést az Államokban, mint Nagy-Britanniában. Talán emiatt is döntöttek úgy a Blur tagjai, hogy teljes gőzzel belelendülnek az óceánon túli promoválásba, és elfogadják Jimmy Fallon meghívását, aki Amerika egyik legnépszerűbb tévéműsorának a házigazdája.

Az adásban előadták a Tender akusztikus verzióját, mi több Jimmy is csatlakozott hozzájuk az éneklésben, meglepve a közönséget előadásának érzelmi és hiteles töltetével. Hallgasd csak!

https://www.youtube.com/watch?v=r98swqOC_IM