Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Kedden este tartották az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Koppenhágában Kállay-Saunders András is ott lehet a szombati döntőben. A verseny helyszíne egy sziget a koppenhágai kikötőben, Refshaleöen, ahol korábban hajógyár működött.

plc_479454

A versenyt idén azért tartják a dán fővárosban, mert tavaly Malmőben Emmelie de Forest dán énekesnő győzött Only Teardrops című dalával. Az előadó idén a dalfesztivál hivatalos dalát, az általa írt Rainmakert fogja előadni a showműsor szombati fináléjában.

A keddi elődöntő 16 eladója hétfőn este mutatta be először élőben produkcióját főpróbán, a titkosan pontozó öttagú nemzeti zsűrik előtt. Ez adja a produkciók értékelésének egyik felét, a másikat a nézők szavazatai: a keddi elődöntőben a nézők az utolsó dal elhangzása után 15 percig szavazhattak SMS-ben az előadókra, az egyes országok szavazói saját fellépőikre nem szavazhatnak.

Az idei versenyen Magyarországot Kállay-Saunders András képviseli a Running című dallal. A magyarországi énekes utolsó előadóként énekelt a színpadon.

Andrásnak sikerült bekerülnie a döntőbe, így szombaton ismét izgulhatunk, hogy Magyarország nyerje meg az idei Eurovíziós Dalfesztivált.

Nektek hogy tetszett András?