Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

2014. március 7-én a budapesti Gödör Klubban tartja 7. születésnapi koncertjét a Maszkura és a Tücsökraj.

MaszkuraKicsi

A hét éves zenekar legutóbbi lemeze, a Lady Maga tavaly októberben jelent meg. A zenekart ismerve ez az áthallás az amerikai popdíva nevével sokkal kevésbé utal a párhuzamra, mint inkább egy fanyar szójáték beillesztése az általuk képviselt egyedi stílusba.

Maszkura, az énekes szerint, egy görbe éjszakának köszönhető a dalszöveg.

“Erdélyben turnéztunk a Sztárzseni című lemezünkkel és többek között Csíkszeredán is felléptünk, ahol rábukkantam a jelenlegi szerelmemre, akivel azóta is együtt élek. Akkoriban hatalmas és különleges raszta haja volt, ami nagyon tetszett. A koncert után komoly italozásba ment át az éjszaka és nagyon megtetszett a hölgy, így hát Ő inspirált a dalban. Arra ébredtem, hogy azt dúdolom, és kacagok közben ‘Papaparázik, Papaparázik, csak nem jön rá, hogy mi a para”. Akkor el is dőlt, hogy ez lesz a zászlóvivő sora az új lemeznek, a Lady Magának. “

A lemezbemutató turnét megszakítva most születésnapot ünnepel a csapat Budapesten, mely a hetes szám jegyében zajlik: hetedike a dátum, hetedik a születésnap, és az eseményig hét meglepetést fed fel a zenekar Facebook oldalán a koncertről.

Amit eddig tudunk: fellép velük a zenekar kedvenc R&B dívája, Gabó, aki az „Amíg élünk” című számban közreműködik, rajta kívül további meglepetésvendégek várhatók.

„A 2004-ben  megrendezett második Kondorosi  hiphop  fesztiválon ismerkedtem meg pár hazai rapes előadóval.” – mesél az első találkozásról Maszkura. – „Én is felléptem a  fesztiválon, így volt lehetőségem hallani, megismerni  először élőben is Gabót, aki akkoriban több hip-hop csapattal is énekelt. Már akkor elképzeltem, hogy majd valamikor közös dalra kérem fel őt.  Az “Amíg élünk” című szerzeményemhez nagyon passzolt a hangja és örült a felkérésemnek. Közösen írtuk a dal szövegét, de a zenéket akkoriban még egyedül raktam össze.  Szép dal lett, többen kérték, hogy játszuk a zenekarral. Hét év telt el azóta és most adott az alkalom, hogy elhangozzon először a szülinapi koncertünkön, együtt a zenekarral is.”

Az est folyamán egyébként elhangzik több olyan dal is, amit koncerten nem, vagy csak nagyon ritkán hallhat a közönség. A 100. elővételes vásárló Lady Maga dedikált pólót, a 77. belépő pedig dedikált Lady Maga CD-t kap ajándékba.

Maszkura és a Tücsökraj 7. születésnapi koncert
2014. március 7. 21 óra
Budapest, Gödör Klub, Király u. 8-10.