Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Lángoló Gitárok weboldalán debütált ma az Anna and the Barbies és Kiss Tibi közös dala, a Márti dala. A videóklipet Mészáros Kati rendezte.

anna-and-the-barbies

Az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a következőket nyilatkozta a dalról:

„Márti az egyik legbelevalóbb csajszi volt, akit ismertem. Közeli barátunk, elsővonalas Anna and the Barbies-drukker, és igazi életigenlő ember. Bennünk is milliószor tartotta a lelket, a végletekig hitt a zenekarban. Orvosilag el volt tanácsolva mindennemű vehemens szórakozástól, ha szobafogság nem is volt előírás, de javasolt volt elkerülnie a mélyvizes rock and rollt. Ehhez képest a koncertekre ő érkezett elsőnek, ő bulizott a legnagyobbat, és utolsónak távozott a zenekarral. Aztán az első akváriumos bulinkra már csak a bejelentkezését láttuk, de nem jött el. Az ő emlékét őrzi a dal, azóta is minden koncerten velünk van, a torkomból prédikál az embereknek. Amikor írtam a szöveget, bőgtem, alig láttam a betűket. Mártika mindig is nagy kerítő volt, ezzel a számmal össze is hozott engem egy duett erejéig Kiss Tibivel, sőt még Lovasival is. Jövök neki eggyel! A dal azóta teljesen önálló életre kelt, magától terjedni kezdett először a szöveg, aztán a koncertfelvétel, majd a lemezverzió. Sorra hívtak fel zenekarok és énekesek, hogy játszhatják-e. Köztük volt Roy & Ádám, Zséda, Vedres Csaba az After Cryingból, Kardos Horváth Janó és még Tóth Vera és Mujahid Zoli is. Koncerteken néha félek a dal éneklése közben a közönségre nézni, mert sokszor látom, hogy még a jól megtermett macsók is megkönnyezik. Egészen hihetetlen ereje van a dalnak, mintha egy titkos verbális kódot tartalmazna, vagy valamiféle kulcsot fordítana el az emberek lelkében, nemtől, kortól és zenei ízléstől függetlenül. Nagyon nagy megtiszteltetés ilyen dalt kapni. Olyan misszió-féle. Engem, minket is gyógyít.”

Nekem nagyon tetszik a dal, a videóklip egyszerű lett, viszont tökéletesen passzol a dal mondanivalójához. Még mindig kiráz tőle a hideg.