Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

adele

Adele nemcsak 2011-ben, hanem tavaly is maga mögé utasított mindenkit az eladási lista élén az Egyesült Államokban, és közben új rekordot is felállított.

A Nielsen SoundScan piackutató cég szerint a 24 éves énekesnő 21című albuma a tavalyelőtti 5,8 milliós eladási csúcs után 2012-ben is szép számban fogyott, és összesen 4,4 millió példány kelt el belőle. A korong tavaly novemberben, kevesebb mint két évvel megjelenését követően lépte át az álomhatárnak számító tízmilliós példányszámot az amerikai piacon.

A többszörös Grammy-díjas és Brit Awards-győztes Adele sikert sikerre halmozó lemezén olyan slágerek vannak, mint a Rolling in the Deep, a Someone Like You és a Set Fire to the Rain. Amióta a Nielsen SoundScan nyilván tartja az értékesítési adatokat, most először fordult elő, hogy egy előadó két egymást követő évben is vezette a listát.

Adele-lel csupán Taylor Swift tudott lépést tartani, az ő Red című albumából 3,1 millió darabot adtak el 2012-ben. A legnépszerűbb dal Gotye Kimbrával készített, Somebody That I Used to Know című száma lett, amelyet 6,8 milliószor töltöttek le.