Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Elkészült VV Béci, Brasch Bence és Lola közös táncoktató videója, ugyanis a sztárok és a Disney Csatorna közösen hirdették meg az „Indul a Risza! Dance, dance” táncversenyt. A versenyre jelentkezőknek nem kell mást tenniük csak felvenni önmagukat, amint épp táncolnak, és feltölteni a videót a verseny honlapjára 2012. január 09-ig. A fődíj egy londoni tánckurzus a világhírű Pineapple Dance stúdióban.

Az oktatóvideót a sztárok segítségképpen készítették azoknak a jelentkezőknek, akik nem a saját koreográfiájukkal szeretnének nevezni, hanem könnyebbnek érzik betanulni egy mozdulatsort. A videót telefonnal, kamerával, bármilyen eszközzel el lehet készíteni; a szervezők nem profi videoklipeket várnak.

A táncverseny ötletét a Disney Csatorna nagy sikerű táncos vígjáték sorozata, az „Indul a Risza!” adta, amelyben két tehetséges táncos lány CeCe Jones és Raquel „Rocky” Blue álma válik valóra: háttértáncosként dolgozhatnak egy népszerű showban. A Disney Csatorna internetes táncversenyének köszönhetően most egy magyar fiatal álma is valóra válhat. A feladat, hogy a gyerekek otthon videóra vegyék a barátaikkal közösen vagy egyénileg előadott tánc produkcióikat, és feltöltsék a www.disney.hu/dance-dance oldalra.

A nevezők közül VV Béci (művésznevén Young G), Brasch Bence és Lola döntése alapján a 10 legjobb kerül be a döntőbe, akikre 2012. január 24. és február 05. között szavazhat a közönség a hivatalos honlapon. A legtöbb szavazatot begyűjtő győztes fantasztikus jutalma egy londoni út, amely során részt vehet egy tánckurzuson a világhírű Pineapple Dance táncstúdióban. A táncverseny február 25-én éri el a csúcspontját, amikor is kihirdetik a nyertest – az „Indul a Risza!” régóta várt, második évadjának premierjével egy időben.

A koreográfiát Béci találta ki, Lolának és Brasch Bencének pedig csupán pár órája volt arra, hogy tökéletesen begyakorolják. A koreográfia Adam Hicks & Drew Seeley: Dance for Life számára készült, ami az Indul a Risza! sorozat egyik betétdala.

A versenyről további információ a www.disney.hu/dance-dance oldalon található.

Sztár tanácsok

VV Béci:

„Mindenki megtanulhat táncolni: tényleg csak kitartás és gyakorlás kérdése. Hidd el, ha nincs jó ritmusérzéked, akkor is menni fog. Mindent meg lehet tanulni. A legfontosabb, hogy táncórán magaddal foglalkozz, ne azzal, hogy a másik mit csinál és pláne ne akarj megfelelni a többieknek. Ne azért járj táncolni, mert csajozni vagy pasizni akarsz!”

Brasch Bence:

„A mai helyzetben nagyon nehéz érvényesülni, rengeteg tehetségkutató van. Próbálkozni kell, én is meghallgatásról meghallgatásra jártam. Megérte, mert az Operett színháznál is sikeres volt a felvételim, és a Csillag Születik is nagyon jó lehetőség volt, hogy megismerjenek és felfigyeljenek rám. A lényeg, hogy soha nem szabad feladni!”

Lola:

„Nem szeretem, ha valaki nagyon kihívóan táncol, de alapjában véve azt gondolom, hogy a tánctéren nem az számít, hogy mennyire mutat jól valaki, ha táncol, mennyire jók a mozdulatok, hanem az, hogy élvezze, amit csinál. Én azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy engedje el magát és táncoljon, úgy ahogyan szeret!”