Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A színész tulajdonképpen nem is új házigazda. Régi darab, aki már nyolcszor vezetette a filmvilág legnagyobb ünnepének estjét.

Billy Crystal nem viccel. Azt mondja, azért jó Oscart vezetni, mert így legalább a patikában nem kérdik meg tőle a nevét…

A 63 éves színész egyébként örömmel fogadta a felkérést, miután Eddie Murphy szerdán bejelentette, mégsem áll módjában levezetni az a 2012-es Oscar-díj átadó est showműsorát. Mint mondta, biztos benne, az új csapat fantasztikus munkát végez majd.

Crystal nem az egyetlen, aki beugrik az utolsó pillanatban, Brian Grazer producer az ugyancsak távozó Brett Ratnert váltja fel a show-ban.

Crystal egyébként 1970-es években az ABC tévécsatornán sugárzott Soap sorozat Jodie Dallas szerepében vált ismerté az Egyesült Államokban. Az 1980-as évek végétől szerepel hollywoodi filmekben. Eddig nyolc alkalommal volt házigazdája az Oscar-díj átadó ünnepségnek – legutóbb 2004-ben vállalta el a feladatot. A legsikeresebb átadók közül több is az ő nevéhez fűződik. Tavaly vendégként jelent meg a színpadon, felállva tapsolták meg a közönség soraiban helyet foglaló pályatársai.

A színész a gála után úgy fogalmazott, meghatotta ez a fogadtatás, és “talán vicces lenne”, ha újból házigazdája lenne a műsornak. “Azt hiszem, változnia kell a show-nak. Túl sok a díj. Fel kell dobni a műsort, és ha én részese lehetek ennek, az óriási lenne” – mondta egy márciusi interjúban.

Ám az élet másképp hozta – Billy Crystal lett a 2012-es Oscar jolly jokere.

Forrás: hirado.hu