Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az Oscar-díj minden filmes pályájának koronája. A koronázási csarnok előszobája viszont a Golden Globe-díj. A babona (és a statisztika) szerint, azok a művészek, akik felkerülnek a Hollywoodba akkreditált filmes újságírók díjának listájára, jóval nagyobb eséllyel lesznek abban az évben Oscar-jelöltek is.

A Golden Globe-díjra jelöltek listájának hét eleji közzététele után jó pár stáb ünnepelhetett. De a legnagyobb ováció valószínűleg Az utazó (The Tourist, hazai bemutató: december 29.) produkciós cégének irodájában tört ki: a Velencében játszódó kém-thrillert ugyanis a három legfontosabb kategóriában jelölték: a legjobb film, a legjobb férfi és a legjobb női főszereplő díjának esélyesei közé is bekerült. Angelina Jolie és Johnny Depp mostantól igazán drukkolhat.

Depp Az utazó-ban ártatlan gimnáziumi matektanárt alakít, aki belekeveredik egy szövevényes maffialeszámolásba – de most, talán épp a jelölés adta extra önbizalommal, már egészen más szerepekre vágyik.

– Hamletet szeretném eljátszani – nyilatkozta Depp. – Egyszer régen Marlon Brando azt mondta nekem, vegyek ki egy év szabadságot, ne csináljak semmi mást, csak készüljek fel Hamletre. Játsszam el, mielőtt túl öreg leszek hozzá. Lehet, hogy lassan eljön az idő: tényleg fel kéne készülnöm a saját Hamletemre.

IC Press