Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ray Drecker és a HUNG – Neki áll a zászló című Golden Globe-jelölt vígjátéksorozat visszatér az HBO-ra. A Colette Burson és Dmitry Lipkin által készített HBO-s sikersorozat második évada szeptember 14-től látható a mozicsatornán Thomas Jane, Jane Adams és Anne Heche főszereplésével.
Az HBO On Demand felhasználói a sorozat második évadának aktuális epizódját az HBO-s premier előtti naptól – tehát hétfőtől – elérhetik az HBO házi filmtárában.

A helyszín (még mindig) a recesszió sújtotta Detroit külvárosa, a főhős pedig továbbra is az elvált tanár és edző Ray Drecker (Thomas Jane), aki nem éppen szokványos módon próbál extra bevételre szert tenni – elkeseredett nőknek bocsátja áruba „világbajnok szerszámát”.
Amikor utoljára találkoztunk Rayjel és a nem sok jót ígérő stricijével, Tanya Skagle-lel (Jane Adams), a kétoldalú megállapodásuk új „fejet” növesztett, miután Lenore Bernard (Rebecca Creskoff, mostantól állandó szereplője a sorozatnak), a manipulatív „életvezetési tanácsadó” rábeszéli Rayt, hadd legyen ő a másik stricije, ezzel nem kis fejtörést okozva Tanyának.

A második évadról

Az új évad kezdetén Ray baseball edzősködik, de tömeges elbocsátás fenyegeti őt és tanártársait a középiskolájában, így mellékfoglalkozása még az eddiginél is fontosabb lesz. Amíg Ray új ügyfelek felkutatását fontolgatja, sőt még egy segéd (!) alkalmazásán is elgondolkodik, hogy teljesíteni tudja az igényeket, a két strici, Tanya és Lenore továbbra is ölre megy, hogy melyikük irányítsa a férfi „növekvő” karrierjét. Míg Lenore továbbra is finom modorú prostituáltként kínálja Rayt menő ügyfeleinek, Tanya inkább azt akarja bebizonyítani – önmagának és Raynek is –, hogy ő az, aki tudja, mitől lesz valaki sikeres, és hogy ő jóval erkölcsösebb strici, mint Lenore.
Eközben Ray ex-neje, Jessica (Anne Heche), aki az első évad záróepizódjában összeomlott, miután egy szállodaszobában hiába várta Lenore dzsigolóját (akiről kiderült, hogy Ray), újabb érzelmi válaszút elé kerül. Amellett, hogy elégedetlen egyhangú életével, melyet jelenlegi férje, a csélcsap bőrgyógyász, Ronnie Haxon (Eddie Jemison) mellett él, aggódik szeszélyes ikergyermekei, Damon és Darby (Charlie Saxon és Sianoa Smit-McPhee) növekvő függetlensége miatt is. Végül egy ismerős archoz fordul, hogy segítsen neki boldogulni ebben az érzelmi és fizikai zűrzavarban.

A HUNG – Neki áll a zászló című sorozatot – melynek első évada 2009 szeptemberében fejeződött be – a New York Times az „HBO legjobb új vígjátékának” kiáltotta ki, az USA Today pedig „ügyes társadalmi szatírának” nevezte. A Detroit News „jó, de gonosz humorúként”, valamint „erős függést okozóként” jellemezte, míg a San Francisco Chronicle „frissnek” és „nagyszerűnek” titulálta.
Az HBO-sorozat két Golden Globe-jelölést kapott: a Legjobb férfi főszereplő televíziós sorozatban (vígjáték vagy musical) (Thomas Jane) és a Legjobb női mellékszereplő sorozatban, minisorozatban vagy tévéfilmben (Jane Adams) kategóriákba.

A színészekről

A Rayt alakító Thomas Jane lenyűgöző alakítást nyújtott Mickey Mantle-ként a 2001-es, Emmy-díjas Baseball-barátok című HBO-tévéfilmben, amely hamarosan megtalálható lesz az HBO On Demand kínálatában. További filmjei: Háborgó mélység, A megtorló és A köd.
A Tanya szerepében látható Jane Adams feltűnt az Egy makulátlan elme örök ragyogása, a Dallamok szárnyán és A boldogságtól ordítani című filmekben, és Tony-díjat nyert az „An Inspector Calls” című filmért.
Az ex-feleség Anne Heche Daytime Emmy-t nyert az „Another World” című tévésorozatban nyújtott alakításáért, majd később olyan filmekben foglalkoztatták, mint Az esküdt, Hat nap, hét éjszaka, Amikor a farok csóválja… és az HBO-s Ha a falak beszélni tudnának. Ő írta és rendezte a Ha a falak beszélni tudnának 2.-t. Nemrég A férfi fán terem című sorozatban láthattuk.
További rendszeres szereplők: Eddie Jemison (Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi és folytatásai), Sianoa Smit-McPhee és Charlie Saxton, illetve állandó szereplőként Rebecca Creskoff (Mad Men – Reklámőrültek) és Gregg Henry („The Riches”) mint Ray tanártársa, Mike visszatér a sorozatba.

Az alkotókról

A már említett Colette Burson-Dmitry Lipkin páros, illetve Michael Rosenberg mellett (akik mind dolgoztak a „The Riches” című sorozaton) a HUNG – Neki áll a zászló vezető producerei között találjuk: Scott Stephenst (akinek korábbi munkái között szerepelnek a Mocsok macsók meséi, a Deadwood, valamint a Hármastársak című HBO-sorozatok), illetve Alexander Payne-t, aki Oscar-díjat nyert a Kerülőutak című film forgatókönyvéért (rendezőként is jelölték), és ő rendezte a HUNG – Neki áll a zászló pilotját is. Payne további rendezői és írói munkái: Schmidt története, „Inside Out” és Jurassic Park 2. – Az elveszett világ.