KezdőlapFilmKergetjük az amerikai álmot az HBO-n

Kergetjük az amerikai álmot az HBO-n

-

A helyszín New York, adott két huszonéves srác, akik a fejükbe veszik, hogy betörnek a divatbizniszbe. Az HBO saját gyártású sorozata, a Kergetjük az amerikai álmot az amerikai premier után mindössze két és fél hónappal, április 27-én érkezik a hazai HBO-ra, és kedd esténként lesz látható dupla részekkel.

Hirdetés

A sorozatról

A sorozat két vállalkozó kedvű, a húszas éveiben járó fiatal életét követi nyomon, ahogy utat törnek maguknak New Yorkban, és próbálnak nevet szerezni a város versengő divatvilágában, azzal az eltökélt szándékkal, hogy megvalósítják az amerikai álmot…, legalábbis az ő értelmezésük szerint.

Hirdetés

A nyolc epizódból álló első évad Ben (Bryan Greenberg) és Cam (Victor Rasuk) városi kalandjaira összpontosít. Ben egy ambiciózus tervező, akinek vakvágányra futott már néhány korábbi szenvedélyes projektje a sors és a szerencse kedvezőtlen alakulása miatt; Cam pedig Ben legjobb barátja, a szabad szellemű jövőbeli mogul, aki magára vállalja, hogy „újra játékba juttatja” Bent, miután az szakított a barátnőjével, Rachellel (Lake Bell), egy belsőépítésszel, aki most egy szexi szállodatulajdonossal, Darrennel (Jason Pendergraft) randizgat. Azon kívül, hogy New York berkeiben kutatnak üzleti és romantikus kapcsolatok után, Ben és Cam számos nyomon indul el különböző üzleti vállalkozások reményében, többnyire persze a kíméletlenül versengő divatiparban. Ben és Cam időnként összeakad Domingóval (Scott „Kid Cudi” Mescudi), a jó kapcsolatokkal rendelkező utcai haverral; egy belvárosi művészeti galéria vezetőjével, Gingy-vel (Shannyn Sossaman); David „Kappo” Kaplannal (Eddie Kaye Thomas), egy spekulatív befektetésekkel foglalkozó szakemberrel, akit még a középiskolából ismernek, és aki hasznos befektetőnek bizonyulhat; Edie-vel (Martha Plimpton), Rachel különc belsőépítész főnökével; illetve Rene Calderonnal (Luis Guzmán), Cam semmirekellő unokatestvérével, aki most szabadult a börtönből, és saját tervet dédelget a meggazdagodásra, amelyben szerephez jut egy energiaital.

A Kergetjük az amerikai álmot főbb szerepeiben: Bryan Greenberg („Első a szerelem”, az HBO „Unscripted” c. sorozata), Victor Rasuk („Dogtown urai”, „Raising Victor Vargas”), Luis Guzmán („Ki nevel a végén?”, az HBO „Oz” c. sorozata), Lake Bell („Boston Legal”, „Míg a jackpot el nem választ”), a nagysikerű rapper-énekes, Scott „Kid Cudi” Mescudi („Day And Night”, „Poke Her Face”), Martha Plimpton („200 cigaretta”, „Gyönyörű lányok”), Shannyn Sossamon („40 nap és 40 éjszaka”, „Holiday”), valamint Eddie Kaye Thomas („Amerikai pite”, „Dalok ismerkedéshez”).

Az HBO saját gyártású vígjátéksorozatának vezető producerei: a BAFTA-díjas, háromszorosan Emmy-díjra jelölt Stephen Levinson (az HBO „Törtetők” c. sorozata); a háromszorosan Emmy-díjra jelölt Rob Weiss („Törtetők”); a sorozat egyik írója, Ian Edelman; a négyszeres Emmy-jelölt és BAFTA-díjas rendező, Julian Farino („Törtetők”); illetve Jada Miranda és Mark Wahlberg.

A sorozat rendezői: Julian Farino, Josh Marston, Jonathan Levine és Danny Leiner.

A Kergetjük az amerikai álmot című sorozatot New York városában, a sorozat helyszínén forgatták.

Epizódtartalmak

1. rész: „Pilot”

Írta: Ian Edelman

Rendezte: Julian Farino

Miután gördeszkaüzlete gallyra megy, Ben, a húsz év körüli tervező beleegyezik szép időkben szerzett jó barátja, Cam tervébe, hogy megalapozzák a „tuti üzletet” egy bőrkabát-vállalkozás formájában. Az üzlettársak terve egyértelmű kétségbeeséssé változik, amikor Cam unokatestvére, Rene kijön a börtönből, és visszakér egy régen adott kölcsönt. Eközben Ben megdöbbenve fedezi fel, hogy volt barátnője, Rachel most egy dögös hoteltulajdonossal, Darrennel jár, és nem sok vigaszt talál egy izgató fiatal lányka felajzott üldözésében egy éjszakai buli alkalmával. Rene fizikai erőszakkal fenyegeti Camet és Bent, ha nem fizetik vissza a kölcsönt, és végül David, spekulációs ügyletekkel foglalkozó milliomossá avanzsált egykori iskolatársuk menti meg őket… legalábbis átmenetileg.

PREMIER: HBO, április 27. kedd, 21:00

2. rész: „Crisp”

Írta: Rob Weiss

Rendezte: Julian Farino

Háromezer dollár segítségével, amit ismét Renétől kaptak kölcsön (nagyon) magas kamatra, Ben és Cam felvásárol egy tekercs kiváló (menő) farmeranyagot. Ám bármerre is indulnak, zsákutcában kötnek ki, miközben olyan gyártó után kutatnak, aki elkészítené „Crisp” nevű, a 70-es éveket idéző retromárkájuk mintadarabjait. Egy nagyon híres divattervező tönkretett vacsoráját ügyes manőverrel olyan „ötletelő üléssé” változtatják, ami talán vállalkozásuk sikerének kulcsát rejti. Eközben Ben és Rachel rájön, hogy még nem jutottak túl egymáson, és megfogadják, hogy a jövőben jobban csinálják majd.

PREMIER: HBO, április 27. kedd, 21:30

3. rész: „Paper, Denim + Dollars”

Írta: Ian Edelman

Rendezte: Julian Farino

Míg Ben és Cam olyan szabó után nyomoznak, aki „újjáélesztene” néhány 70-es évekbeli farmerfajtát, Rachel (aki lakberendezési butikban dolgozik különc, Edie nevű főnökével) újragondolja a jövőjét, miután véletlenül újra találkozik a külföldön, a békehadtestnél szolgáló barátjával. Annak reményében, hogy sikerül nagy felhajtást csapnia a szárnyait bontogató „Rasta Monsta” nevű italának, Rene visszautasíthatatlan felvásárlási ajánlatot tesz marketingpartnereinek. Miután haverja néhány gördeszkalapját tehetősebb manhattani srácoknak eladja, Cam és Ben elég pénzt szerez ahhoz, hogy kifizessék a szabót, elszállítsák a farmeranyagot, és piacra dobják „Crisp NYC” márkájukat.

PREMIER: HBO, május 4. kedd, 21:00

4. rész: „Unhappy Birthday”

Írta: Ian Edelman és Norman Morrill

Rendezte: Julian Farino

Hogy nyomasztó gondolatait elterelje Rachel születésnapjáról és arról a tényről, hogy a Rachelnek szervezett bensőséges hangulatú vacsorapartira most annak új pasija, Darren (a jóképű szállodafejlesztő) megy el, Ben úgy dönt, hogy ezen az estén elviszi Kaplant egy előkelő éjszakai klubba. Eközben Cam jól fizető időszakos munkát talál: egy jótékonysági gálán dolgozik csaposként, de úgy dönt, hogy otthagyja a munkát, hogy a lelombozódott Bennek, illetve Kaplannak és Domingónak nyújtson társaságot.

PREMIER: HBO, május 4. kedd, 21:30

5. rész: „Big in Japan”

Írta: Arty Nelson, Donal Lardner Ward és Rob Weiss

Rendezte: Josh Marston

Egy sikeres tervező révén, akibe az utcán botlanak bele, Ben és Cam kapcsolatba kerül egy jó nevű japán megrendelővel, Hidemivel. Üzleti tervük azonban váratlan fordulatot vesz, miután megmutatják neki az egyáltalán nem friss/erőteljes „Crisp” farmer-mintakollekciójukat. Eközben Renének előre nem látott problémái akadnak, miután egy halom készpénzre bukkan annak a nőnek a pincéjében, aki semmirekellő unokatestvérétől, Titótól válik éppen. Rachel pedig, aki abban reménykedik, hogy friss lendületet visz Darrennel való kapcsolatába, megdöbben azon, milyen eufórikus hatást gyakorol a férfira az Ecstasy nevű partidrog.

PREMIER: HBO, május 11. kedd, 21:00

6. rész: „Good Vintage”

Írta: Ian Edelman és Seth Zvi Rosenfeld

Rendezte: Jonathan Levine

A Kaplantól kapott friss készpénzellátmány ellenére Ben és Cam nehezen boldogul Hidemi háromszázas retropóló kvótájának elérésével, ám egy vonzó alkalmazott, Julie kisegíti őket. Rene kap néhány apai tanácsot arra vonatkozóan, hogyan kezelje a küszöbön álló leszámolást Flacóval, azzal a vállalkozóval, akiről azt gyanítja, hogy (ebül szerzett) pénzét ellopta. Rachel connecticuti üzleti útja, melynek az ütemtervtől elmaradt asztalos ellenőrzése miatt vág neki, azzal végződik, hogy Darren bemutatja őt az anyjának, Barbarának, majd a visszaúton Manhattan felé megkéri a lány kezét…

PREMIER: HBO, május 11. kedd, 21:30

7. rész: „Keep on Truck’n”

Írta: Sarah Treem és Rob Weiss

Rendezte: Danny Leiner

Míg Ben kezd összemelegedni Julie-val, Rachelt megrémiszti Darren hirtelen ajánlata, hogy ő és Edie tervezzenek meg egy szállodát. Hogy visszafizessék rég esedékes tartozásukat Renének, Cam és Ben ráállnak, hogy „Rasta Monsta”-mintákat osztogassanak a Union Square-en, de hamar abbahagyják ezt a munkát, hogy elhozzák a pólóikat a szitanyomótól. Rene beleegyezik, hogy találkozzon John Lardnerrel, a „Rasta Monsta” Jamaikában székelő tulajdonosával, és beszéljen vele az ital észak-amerikai forgalmazási jogáról. Az egyetlen gond az, hogy Rene felügyelő tisztje, Norm épp megjelenik, és részt akar venni a találkozón.

PREMIER: HBO, május 18. kedd, 21:00

8. rész: „Never Say Die”

Írta: Ian Edelman és Rob Weiss

Rendezte: Julian Farino

Az első évad utolsó epizódja. Cam arra gyanakszik, hogy Renének köze van a „Rasta Monsta” készletet szállító teherkocsi elrablásához, melyen az ő és Ben által készített „Crisp” pólók is rajta vannak – de elég belevaló-e, hogy vallomásra késztesse forróvérű unokatestvérét? Eközben Rachel olyan döntést hoz, amely Ben, Edie és Darren életére is hatással van.

PREMIER: HBO, május 18. kedd, 21:30

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek