KezdőlapSzínesÚgy fest, mint akármelyik táncos. De amikor mozogni kezd… hűha, ez igazán...

Úgy fest, mint akármelyik táncos. De amikor mozogni kezd… hűha, ez igazán egyedi!

-

Bármelyik szegletébe menjünk, a Föld ezernyi csodaszép tájat, kultúrát és fantasztikus embereket tár elénk, a maguk zsenialitásával és gyönyörűségével. Tahiti egyike ezen lenyűgöző helyeknek, ahol minden egyéb mellett, a táncok roppant energikusak és dinamikusak. Ezt az alábbi táncosnő szemlélteti a legjobban, aki őrült ritmusokban mozog a színpadon.

Úgy fest, mint akármelyik táncos. De amikor mozogni kezd… hűha, ez igazán egyedi!

Hirdetés

Moena Maiotui egyike azon tehetséges embereknek, akik képesek szavak nélkül is kifejezni egy adott régió szépségeit. Ez a nő a táncba veti minden szenvedélyét és származásának sokszínűségét. A testének és a végtagjainak egyedi mozgása egészen lebilincselő műsort produkál, tele pozitív energiával és jókedvvel. Míg mi megszakadnánk egy ilyen tánc előadása közben, addig Moena számára ez a feladat pofonegyszerű, zsigeri természetességgel mozog, miközben teljesen elvarázsolja a közönséget.

A fiatal nő egy vetélkedőn adta elő ezt a műsorszámot, aminek keretében – teljesen jogosan – elnyerte az Ote’a Vahine of Ori Tahiti legszuperebb táncosa fődíját. Vastapssal jutalmazták őt a produkciójáért, illetve az öltözékéért, ami szintén szemrevaló: hagyományos tahiti ruha, levélkoszorúval kiegészítve. Akár egy királynő!

Hirdetés

Ezt már láttad? Közismert dalra táncol ez a három férfi. De figyeld csak a bal oldali táncost!

Moena 5 éves kora óta táncol, és a kisujjában vannak a népének hagyományos táncai, melyeket eseményeknek, életszakaszoknak függvényében adnak elő. A mozdulatok mellett a hangszerek is legalább annyira fontosak. Ezek kagylókból, ágakból és egyéb, a természetben összegyűjtött nyersanyagokból állnak.

https://www.youtube.com/watch?v=rkIo_mzH3XM

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek