Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Bármelyik szegletébe menjünk, a Föld ezernyi csodaszép tájat, kultúrát és fantasztikus embereket tár elénk, a maguk zsenialitásával és gyönyörűségével. Tahiti egyike ezen lenyűgöző helyeknek, ahol minden egyéb mellett, a táncok roppant energikusak és dinamikusak. Ezt az alábbi táncosnő szemlélteti a legjobban, aki őrült ritmusokban mozog a színpadon.

Úgy fest, mint akármelyik táncos. De amikor mozogni kezd… hűha, ez igazán egyedi!

Moena Maiotui egyike azon tehetséges embereknek, akik képesek szavak nélkül is kifejezni egy adott régió szépségeit. Ez a nő a táncba veti minden szenvedélyét és származásának sokszínűségét. A testének és a végtagjainak egyedi mozgása egészen lebilincselő műsort produkál, tele pozitív energiával és jókedvvel. Míg mi megszakadnánk egy ilyen tánc előadása közben, addig Moena számára ez a feladat pofonegyszerű, zsigeri természetességgel mozog, miközben teljesen elvarázsolja a közönséget.

A fiatal nő egy vetélkedőn adta elő ezt a műsorszámot, aminek keretében – teljesen jogosan – elnyerte az Ote’a Vahine of Ori Tahiti legszuperebb táncosa fődíját. Vastapssal jutalmazták őt a produkciójáért, illetve az öltözékéért, ami szintén szemrevaló: hagyományos tahiti ruha, levélkoszorúval kiegészítve. Akár egy királynő!

Ezt már láttad? Közismert dalra táncol ez a három férfi. De figyeld csak a bal oldali táncost!

Moena 5 éves kora óta táncol, és a kisujjában vannak a népének hagyományos táncai, melyeket eseményeknek, életszakaszoknak függvényében adnak elő. A mozdulatok mellett a hangszerek is legalább annyira fontosak. Ezek kagylókból, ágakból és egyéb, a természetben összegyűjtött nyersanyagokból állnak.