Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nézzük, mi is a „Livin’ La Vida Loca” című világsláger története, mely megtanított bennünket az őrűlt, önfeledt bulizásra! A latin – pop őrület a 90-es évek végére tehető, és olyan nagy nevek tették közkedveltté, mint Enrique Iglesias, Thalia, Shakira és Paulina Rubio. Ugyanebben az időben tűnt fel a „popvilág egén” egy új csillag, Ricky Martin, aki megtanított bennünket „Őrűlt életet élni” vagyis „Livin’ La Vida Loca”.

Egy világsláger története: Így született meg a „Livin' La Vida Loca”

A „Livin’ La Vida Loca” című dalt Desmond Child és Robi Rosa szerezte, akik olyan nevekkel dolgoztak együtt, mint Bon Jovi, Aerosmith, Cher és a KISS. A két zeneszerző nem titkolt célja az volt, hogy létrehozzák „az évezred forduló bulijainak himnuszát”, és ezzel együtt egy mindenkit táncra késztető party számot. Ehhez viszont Childnek és Rosanak szüksége volt egy olyan előadóra, akik lelket is tudott adni e dalnak, és így eset a választás Rickyre.

„Ricky valóságos showman, akit a barátaink fedeztek fel. Egy barátnőm, Debbie Ohanian, fedezte fel először magának, mivel ő a latin zenében és előadókban volt érdekelt. Ő volt az, aki meglátta Rickyt a General Hospital című sorozatban, majd bemutatta egy barátjának, Richard Jay Alexandernek, aki felkérte az énekest a Broadwayon futó Les Miz című musicalban való szereplésre” – meséli Desmond Child.

A dal tartalmaz néhány olyan szót, amely első hallásra a spanyol nyelvre hasonlít, mely szavak megalkotása három napi munkájukba kerültek a dalszerzőknek, a tökéletes hangzás érdekében. Például, a dalban szereplő „skin the color or mocha” sorban, a „mocha” szót az amerikai terminológiából vették át, mely csokoládé ízesítésű caffe latte-t jelent.

„Ha figyelmesen hallgatjátok a dal sorait, észrevehetitek, hogy kevés spanyol szót tartalmaznak. Amikor a dalt bemutattuk a lemezgyárnak, az volt a kérésük, hogy teljes mértékben angol nyelven írjuk, a reklámja érdekében. Ragaszkodtak ahhoz, hogy a dal címe angol nyelven is jelenjen meg, mint: „Livin the Crazy Life”. Akkoriba ez nagyon felbosszantott, hiszen mindenki, aki az El Pollo Loco-ban evett, ismerte a „loco” szó jelentését!” – nyilatkozta Desmond.

Annak ellenére, hogy 18 év telt el a sláger berobbanásától, a „Livin’ La Vida Loca”, egyike maradt a legsikeresebb Ricky Martin által előadott dalnak.

„A múltban egy két éves vakációt engedtem meg magamnak, és ez idő alatt a saját dalaimat sem szerettem volna hallgatni. Miután visszatértem a stúdióba, és meghallgattam a „Livin La Vida Loca”-t, minden arrogancia nélkül mondhatom, hogy a tökéletes dalnak éreztem. Multikulturális behatásit és harmóniáját tekintve, teljes mértékben beleillett a 2000-es évek első éveibe, amikor a latin zene hódító útjára indult” – mesélte Ricky Martin a Digital Spynak.

Gondolom mindenki számára nyilvánvaló, hogy a „Livin’ La Vida Loca” című dal elhangzott a Shrek sorozat második részében is, az Antonio Banderas által alakított Kandúr előadásában!