KezdőlapFilmMegérkezett a Netflixre Tom Cruise alkotása, ami téged is a képernyő elé...

Megérkezett a Netflixre Tom Cruise alkotása, ami téged is a képernyő elé szegez

-

A Jack Reacher: Nincs visszaút (Jack Reacher: Never Go Back) egy akció-thriller Tom Cruise főszereplésével, ami nemrég a Netflix kínálatába is bekerült.

A címszereplő nyomozó, Jack Reacher akcióba lendül, miután Susan Turnert (Cobie Smulders), a hadsereg árulással vádolt őrnagyát letartóztatják. Reacher pedig azt tűzi ki célul, hogy bebizonyítja régi egységfőnöke ártatlanságát.

Hirdetés

A kritikusok véleménye megoszlott a filmmel kapcsolatban. Egyesek „monotonnak és sablonosnak” találták azt, és megjegyezték, hogy a film címe inkább egy figyelmeztetés a nézőknek, arra, hogy ne vesztegessék az idejüket. Mások dicsérték Tom Cruise alakítását, megjegyezve, hogy megpróbálja jobban elmélyíteni a karaktert, mint azt a film lehetővé teszi, azt sugallva, hogy Reacher azért folyamodik erőszakhoz, mert ez az egyetlen dolog, amiben igazán jó.

A filmet Edward Zwick rendezte, és Lee Child regénye alapján készült. A vegyes kritikák ellenére a filmnek sikerült elnyernie az akció-thriller műfaj rajongóinak és a Jack Reacher-sorozat követőinek tetszését. Az akció, a feszültség és a kormányzati összeesküvésekkel és katonai korrupcióval kapcsolatos történet keverékével a Jack Reacher: Never Go Back olyan filmélményt nyújt, amelyet intenzitása és dinamizmusa miatt a maga műfajában megállja a helyét.

Hirdetés

Ez a filmsorozat második része, és összehasonlítva a két filmet, van néhány figyelemre méltó különbség:

Főszereplő: Bár mindkét film főszereplője Tom Cruise, a karakter ábrázolásmódja különbözik. Az első filmben Cruise-t azért dicsérték, mert a könyvekben szereplő Reacher ábrázolásától eltérő külseje ellenére is hiteles energiát kölcsönöz a figurának.

Forrásanyag: Az első film a Csak egy lövés című regényen alapul, amely a sorozat kilencedik kötete, míg a második rész a tizennyolcadikon. Ez azt jelenti, hogy Reacher különböző kihívásokkal szembesül, ami változatosságot biztosít a sorozaton belül.

Témák és a karakter mélysége: A Nincs visszaút megpróbálja mélyebbé tenni Reacher karakterét, olyan témákat vizsgálva, mint az apaság és a személyes kapcsolatok. Az első film ezzel szemben inkább az akcióra összpontosított, és egy lényegre törő akcióthriller.

Negatív karakterek: Az első filmben Reacher szembekerül a Zec nevű egykori szibériai fogollyal, míg a Nincs visszaút című filmben egy korrupt tábornok által irányított drogkereskedő hálózatot leplez le.

Bár mindkét filmnek ugyanaz a főszereplője és a műfaja, mégis más-más élményt nyújtanak a nézőknek, mindkettőnek megvannak a maga erősségei és gyengeségei. A Jack Reacher-sorozat rajongói értékelhetik a változatosságot és a karakterek fejlődését a két filmben.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek