Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Teljesen igaza van annak, aki azt állítja, mind közül a zene a legkifejezőbb művészeti ág. Pusztán egy hangszerrel olyan mély érzéseket tud átadni és kiváltani a hallgatójából, melyre talán semmi más nem képes. Hatni tud ránk a legboldogabb és a legszomorúbb pillanatainkban egyaránt, és képes elringatni, a kikapcsolódás legmagasabb szintjéig elröpíteni, mindössze néhány perc alatt.

A fúvós hangszerek különösen jók ebben. Melegség, érzékiség árad belőlük, és azonnal képesek megérinteni a lelket. Leo Rojas, teljes nevén Juan Leonardo Santillia Rojasakiről egyébként korábban már cikkeztünk – is egyike azon művészeknek, akik lélekgyógyító regényeket tudnának írni mindössze egy pánsíppal a kezükben.

El cóndor pasa egyike a legjobban sikerült daloknak a világon! A perui Daniel Alomía Robles szerezte, és Julio de la Paz írt hozzá szöveget. Fantasztikus dallamvilág és csodás érzelmi töltöttség jellemzi, melynek fültanúja lenni idillikus élmény. A zene tökéletes összhangban van a természettel, és ha nem lenne a klip, akkor is látnád a lelki szemeiddel, ahogy a keselyű a szelek szárnyán suhan el feletted.

Ezt már láttad? 29 évvel ezelőtt Sam Brown kiadta azt a dalt, amitől ma is kiráz a hideg! Emlékszel rá?

A pánsíp mellett Leo Rojas több dél-amerikai hangszert szólaltat meg ebben a szerzeményben, ami könnyeket csal a szemedbe. A természet szólal hozzánk e dallamokban, amitől megtelik a szívünk derűvel és szeretettel.