Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Steven Laureys professzor, a National Fund for Scientific Research intézet igazgatója, akinek szakterülete a kómás állapot, azt mondja, extrém kicsi az esélye annak, hogy Michael Schumacher valaha teljesen felépüljön.

Laureys arra is felhívja a rajongók figyelmét, hogy senki se számítson jó hírekre, a pilóta állapotát illetően. A szakember szerint nagyon kevés esély van arra, hogy Schumacher valaha is teljesen felépüljön.

“Orvosi szempontból, Michael Schumacher már rég nincs kómában. A kóma pár napog, vagy pár hétig tart. A kóma utáni felépülés relatív rövid időn belül történik. Az agy akár egy egyéves kóma után is helyre jöhet, de ennek evolúciója nagyon lassú és rendkívül kemény rehabilitációs munka eredménye. Súlyos esetekben, mint, amilyen Schumacheré is, az agy annyira károsodik, hogy a szellemi helyreállás csaknem lehetetlen. Az idő ellenünk dolgozik.” – mondta Steven Laureys.

Ezt már olvastad? Michael Schumacher felesége megtörte a csendet

Öt év telt el Michael Schumacher végzetes síbalesetétől. A Forma 1-es pilóta 2013 december 29-én szenvedett balesetet a francia Meribelben, amikor sízés közben elvesztette egyensúlyát, elesett, fejét pedig egy kőbe verte. Életét az mentette meg, hogy sisakot viselt.