KezdőlapHírekSzigorú szabályokat kell tiszteletbe tartson Meghan Markle, ha anya lesz!

Szigorú szabályokat kell tiszteletbe tartson Meghan Markle, ha anya lesz!

-

Az egész világ izgatottan várja már, hogy Harry herceg és Meghan Markle születendő gyermeke hogyan fog kinézni, hiszen a hercegné afro-amerikai származású. Az egykori színésznő igen sok szabályt kell betartson a királyi protokoll szerint, amikor anyává válik.

Hirdetés

Mióta Harry herceg felesége lett Meghan Marklenek igencsak meg kellett változtatnia az addig életét. Bár még így sem sikerült minden szabályt betartania, ha anyává válik még szigorúbb rendszabályzat vár rá.

A szülést a királyi ház hivatalos nőgyógyásza és szakmailag kiemelkedő tudású nőgyógyászok fogják vezetni. 2013-ig Marcus Setchell volt a királyi ház hivatalos nőgyógyásza, majd nyugdíjba vonulása után a helyét Guy Thorpe-Beeston vette át.

Hirdetés

A királyi csecsemő megszületéséről a királynő fog elsőként értesülni. Az értesítés telefonon fog történni, de még azelőtt egy kézzel írott levelet is küldenek a palotába. A hivatalos értesítőt pedig a Buckingham palota elé fogják kifüggeszteni. A megszületett csecsemőt díszsortűzzel üdvözlik: 62 lövés dördül el a London Towernél, és 41 a Buckingham-palotához közeli Green Parkban.

Elsőnek a királynő tudja meg a hírt

A születés után nem sokkal a királyi pár néhány percig a karjukon a csecsemővel a lépcsőről üdvözlik a világot. Hogy az anya mit visel, az nincs szabályokhoz kötve, de a csecsemőt egy, a nottinghami G. H. Hurt & Sons cég által készített pokrócba kell tekerni. Meghan Markle már jelezte, hogy a szokást szeretné “átugrani”.

A gyerek nevét általában két nappal a születés után jelentik be, bár ez nincs hivatalosan szabályozva. Hagyományosan a királyi csecsemők három vagy négy nevet kapnak. Megan és Harry a születés után döntheti majd el a gyerek nevét, ugyanis addig még a nemét sem tudják.

A hagyományokhoz híven a királyi csecsemőt Justin Welby Canterbury érsek kereszteli majd. A királyi család újszülött tagjai ugyanazt a keresztelőruhát hordják a nagy napon. Már 60 gyereket kereszteltek meg ugyanabban a csipkés darabban, amit egy szénbányász lánya készített 1841-ben Viktória királynő legidősebb lányának, Viktóriának.

Az újszülött csecsemők 2013 óta ennek a másolatát viselik, ugyanis az eredeti darab már nagyon tönkrement.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek