Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Gyerekkorunk kedvenc mesehőse új köntösben tér vissza.

Generációk nőttek fel a Pumukli kalandjai című NSZK-osztrák-magyar sorozaton, amelyet még 1982-ben mutattak be, alkotója Ellis Kaut volt. Gyerekként én is imádtam a kis vörös hajú koboldot, aki hamarosan visszatér a tévé képernyőjére.

A sorozat pár éve lekerült a képernyőről az örökösödési és egyéb jog viták miatt, ám március 1-től visszatért az Amazon Prime Video fizetős platformján. 2020-tól pedig 52 digitálisan felújított epizódot mutatnak be – írja a 24.hu.

Barbara von Johnson illusztrátor szerint Pumukli egy erőteljes személyiség, úgy gondolja, hogy a mai gyerekeknek is példát mutathatna.

“A mai gyerekeket a digitális világ uralja. Úgy gondolom, hogy vissza kell térniük a természetes, hiteles önmagukhoz, hogy ellensúlyozzák az állandó megfelelési kényszert. A kis kobold története segíthet az önmegvalósításban, a könnyed mindennapok és helyes értékek megteremtésében. Pumukli erős személyisége inspirálhat minket, hogy teljességében megéljük az érzéseinket, hogy szomorúak, őrültek, felszabadultak és kedvesek legyünk. És tiszteljük az idősebbeket.” – mondta Barbara von Johnson.