Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hétfőn robbant a bomba, hogy kizárják A Dal versenyéből Petruskát plágium miatt, helyette pedig Oláh Gergő folytatja a versenyt. Most az egyik zsűritagot is plágiummal vádolják.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Az esetről A Dal zsűritagja, Nagy Feró is posztolt közösségi oldalán, arra volt kíváncsi mit gondolnak az esetről rajongói. A bejegyzés vegyes érzelmeket váltott ki, egyik hozzászóló Nagy Ferót és a Beátricét is plágiummal vádolta.

“Sajnos van a zsűriben is olyan ember, aki más tollával ékeskedik, és ez talán még sosem derült ki, pedig a dal már lassan harmincéves. Kedves Nagy Feró, szerintem ezek szerint te is loptál!” – írta a hozzászóló, aki be is linkelte a Gene Loves Jezebel nevű angol zenekar Motion of Love című dalát.

A Beatrice “Azok a boldog szép napok” című dala 1987-ben jelent meg, kicsivel később, mint a zenekar dala.

A Bors megkérdezte Nagy Ferót, a dal szövegíróját is:

“Hülyeség az egész! Nem loptunk semmit! Magyar viszonyok között a dal kiadására már csak ’89-ben nyílt lehetőség. A dal ekkor már várta, hogy talán előbb-utóbb kiadják. A nótát már előtte is játszottuk. Vártunk a kommunista kultúrfelelősök döntésére. Szerintem ez a kis alternatív zenekar hallhatta és lophatott belőle. Nem létezik, hogy mi lopott nótát adtunk elő valaha is! A gitárkíséretét Hirlemann Berci találta ki, el nem tudom képzelni, hogy elvett egy figurát, lehetetlen! Ha valaki lopott, akkor a másik zenekar volt. De én nem hallom benne a mi zenénket! Miért gondolja a rosszindulatú kommentelő, hogy mi magyarok lopunk dalokat! Marhaság!”

Az Azok a boldog, szép napok szerzője, Hirlemann Bertalan is hülyeségnek nevezte a feltételezést.

“Akkor az összes rock and roll, blues és minden plágium. Én nem tudok semmiről. Ez egy hülyeség. Az is lehet, hogy rólunk koppintották, hiszen a Beatricének nem is lehetett sokáig lemeze.”