Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amikor 1997 augusztusának végén Párizsban autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő, a világ összeszorult szívvel követte az eseményeket. A tragédia idején Harry herceg csaknem 13 éves volt, bátyja, Vilmos két évvel volt idősebb nála,  mindkét fiút rendkívül megviselte édesanyjuk halála.

Köztudott volt, hogy Harry és édesanyja között nagyon szoros viszony volt, remekül kijöttek, minden szabadidejüket együtt töltötték.

Amikor bekövetkezett a párizsi tragédia, Harry is oda akart utazni, hogy ő is ott legyen, mikor hazahozzák Diana hercegnőt. Ezt viszont édesapja, Károly herceg nem engedélyezte, mert szerette volna megkímélni fiát a további lelki megrázkódtatásoktól.

Richard Kay újságíró, aki jó baráti viszonyt ápolt Diana-val, egy dokumentumfilmben elmondta, hogy a hercegnő halála után Károly és a királynő a gyerekek védelmét tartották a legfontosabbnak, mert nem akarták, hogy a két fiút a sajtóban megjelent hírek felzaklassák.

Az újságíró azt is megemlítette, hogy Károly döntése, miszerint Párizsba utazik, hogy hazahozza Diana-t, rendkívül szokatlan volt, hiszen már nem volt a férje, és a királynőt is meg kellett győznie arról, hogy a királyi repülőgépet használva menjen Diana-ért, aki mégiscsak a brit korona leendő várományosának édesanyja volt.