Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Soha nem tudta túltenni magát rajta!

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

75 éves korában, vasárnap hajnalban hunyt el Andy Vajna filmproducer, utolsó napjáról itt írtunk. A világhírű producer, akinek a Terminátort és a Rambót is köszönhetjük azonban egy szörnyű fájdalommal élt a szívében.

Andy Vajna ritkán beszélt fia, Justin öngyilkosságáról, azt mondta, nem tud és nem is akar túllendülni fia elvesztésén. Justin gyógyíthatatlan beteg volt, 2007-ben lett öngyilkos.

„Nem is akarok túl lenni a tragédián. A fiam velem van mindennap. Minden órában, minden percben jelen van az életemben, és amikor visszagondolok, nagyon pozitív élményeim vannak azokról az időkről, amit együtt töltöttünk” – emlékezett vissza egy tévéműsorban Vajna.

Ezt már olvastad? Így búcsúzik Vajna Tímea férjétől, Andy Vajnától

Andy Vajna mindent megtett azért, hogy fiát megmentse, számos szakembert felkeresett, sikertelenül.

„Sajnos a skizofrénia olyan betegség, amelynek a legnépszerűbb folyamata, hogy öngyilkosságba torkollik. Ez egy nagyon szomorú dolog, általában fiúkon 19–25 év között jön ki. Fura, mert az életedet leéled, mint egy tinédzser, mindenben nagyon jól teljesítesz, és akkor egy nap felébredsz, és nem tudsz tisztán gondolkozni. Zajokat hallasz, nem tudod, hogy mi történik veled” – mondta néhány éve a Blikknek.

„Nagyon közel álltam a fiamhoz, úgyhogy ő látta, hogy a mamája és a papája szenved, azért, mert neki ilyen betegsége van, és elképzelhető, hogy ez volt az ő legerősebb motivációja az öngyilkosság felé. Lehet, hogy ő nem akarta, hogy mi szenvedjünk amiatt, mert ő nem tudja magát eltartani, nem képes magával foglalkozni, holott két héttel azelőtt még képes volt rá. És ez annyira megdöbbentette, hogy lehet, hogy ő minket akart megmenteni ennek a jövőjétől. Az édesanyjával együtt mindketten ezt gondoljuk. Ez nem kiút a tragédiából, hiszen Justin mindennap velem van, de egy elfogadható ok a fejemben, ami kicsit megnyugtat” –mondta anno a megtört kormánybiztos.