Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Utóbbi időben a brit sajtó nagyon rákattant Meghan Markle és Kate Middleton viszonyára. Bár a Palota hevesen cáfol bármilyen jellegű, belső konfliktusra utaló hírt és pletykát, a királyi család köreiből többen is bevallották már, a konfliktushelyzet ténylegesen létezik, ám hogy megőrizzék a jó benyomást, a hercegnék inkább félreteszik a gondjaikat, és a világ szeme előtt a legjobb barátnőkként viselkednek egymással.

Ez történt a karácsonyi szentmise napján is, amikor Cambridge és Sussex hercegnéje kedvesen mosolygott egymásra, a kamerák pedig viccelődve és megállás nélkül társalogva kaphatták le őket az év egyik legfontosabb eseményén. Túlzás lenne azt mondani, hogy élvezték egymás társaságát, de egy nap erejéig elásták a csatabárdot, és lazán, felszabadultan örültek az ünnepnek.

Ellenben, nem mondható el ugyanez a két trónörökösről, Vilmos és Henrik hercegről, akik az esemény alatt alig pillantottak egymásra, és messze sem voltak olyan jókedvűek, mint hajdanán.

„A Királynő és Károly herceg hagyta, hogy a dolgok az ő beleszólásuk nélkül történjenek, de attól még fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy karácsonykor az egész családnak együtt kell lennie. Ez azt jelentette, hogy a Cambrigde-i és Sussex-i hercegi párnak együtt kellett templomba mennie, mint ahogyan az az elmúlv években is történt. Igen, a helyzet furcsa volt és kényelmetlen, tekintettel léve az utóbbi 12 hónap eseményeire.” – nyilatkozta egy bennfentes a brit királyi család környezetéből.

Ezt már olvastad? Újabb botrány a brit királyi családban: Vilmos herceg tudomást sem akar szerezni Meghan Markelről

De mégis hogyan sikerült Meghannek és Katalinnak ily jól lepleznie a köztük lévő problémákat? A kérdésre Judi James, testbeszéd-szakértő ad választ, aki figyelmesen kielemezte a hercegnék viselkedését, és azt is megállapította, kettejük közül melyik igyekezett jobban elrejteni a feszültséget.

Míg Meghan Markle a férje oldalán sétált a templomba, addig Kate Middleton úgy döntött, megteszi az első lépést a békülés felé, ezért pár lépéssel közelebb ment a sógornőjéhez. Ráadásul ő volt az, aki a beszélgetést kezdeményezte, és mindvégig mosolygott, mintha semmi gond nem lenne a kettejük viszonyában.