Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sokan gondolhatják úgy, hogy a királyi családtagok élete pusztán a jólétről, a kényelmes kastélyokról, hatalmas díszvacsorákról és vadászatokról szól, viszont ez koránt sincs így.

II. Erzsébet brit királynőnek szimbolikus a hatalma, ennek ellenére számos protokolláris eseményen kell megjelennie, ott vannak az adománygyűjtési akciók, amin nem csak neki, hanem a család többi tagjának is illik részt vennie.

Minden évben, a The Times magazin szerkesztője, Tim O’Donovan közzétesz egy listát, ami a legszorgosabb brit királyi családtagokat tartalmazza.

Tavaly nem volt hiány királyi eseményekben, hiszen megszületett Vilmos és Katalin harmadik kisbabája, és Harry herceg is megnősült, sőt idén tavasszal várhatóan újabb babával gyarapszik a család.

Azonban sokak meglepetésére 2018-ban a királynő egyetlen leánya, Anna hercegnő volt a legtöbbet dolgozó, a legtöbb eseményen részt vevő királyi családtag. Odahaza 447 eseményen jelent meg, de 71 alkalommal a tengeren túli brit felségterületeken is látogatást tett, ezzel megelőzte a trónörökös Károly herceget, aki 507 eseményen tette tiszteletét.

Vilmos herceg 150 otthoni rendezvényen, fogadáson jelent meg, külföldön pedig 70 alkalommal tette ugyanezt. Öccse, Harry 108 hazai és 85 külföldi rendezvényen vett részt.

A királynő sem tétlenkedett, annak ellenére, hogy a maga 92 évével már nem utazik külföldre, mégis 283 hazai eseményen jelent meg, ami elképesztő munkabírásról tanúskodik.

Katalin hercegné “csak” 87 rendezvényen vett részt, ami érthető, hiszen 3 gyerkőcöt nevel, Meghan hercegné május óta tagja hivatalosan a brit királyi családnak, azóta 45 hazai és 51 külföldi eseményen tette tiszteletét.

Szóval, a brit királyi család tagjai szó szerint megérik a pénzüket!