KezdőlapHírekII. Erzsébet királynő több mint 50 éve ugyan azt a cipőmodellt viseli...

II. Erzsébet királynő több mint 50 éve ugyan azt a cipőmodellt viseli – A divatszakértő megadja a válasz, hogy miért!

-

Biztosan neked is feltűnt már, hogy valahányszor megjelenik egy teljes alakos kép a brit királyi család tagjairól, mintha folyton ugyanazt a pár cipőt viselnék, csak más árnyalatokban. Nem a szemed káprázik, a modell tényleg ugyanaz.

Hirdetés

II. Erzsébet királynő több mint 50 éve híve ugyanannak a cipőmodellnek, és nem ő az egyetlen, aki ugyanarra a fazonra esküszik. A brit királyi család legtöbb tagjának immár szokásává vált, hogy mindig egy bizonyos cipőmodellt választ. Hogy miért? A kérdésre egy divatszakértő adta meg a választ.

A királynő öltözködési stílusa minimálisat változott az évek múlásával. Ha a lábbelikről van szó, II. Erzsébet évtizedek óta egyetlen típusra esküszik, mindössze a sarok magassága lett évről évre alacsonyabb. A királynő gardróbjában több száz párnyi majdnem azonos cipő hever, és ezzel nincs egyedül. Meghan Markle, Kate Middleton és Harry herceg is ugyanazért az egy modellért rajong, sőt még a színek is nagyjából megegyeznek.

Hirdetés

De miért maradnak hűek egy bizonyos lábbelihez, amikor gyakorlatilag bármelyik cipőkölteményt megvehetnék maguknak? – hangzik el a kérdés, jogosan. Íme a szakértő válasza, ami minden kételyt eloszlat.

„Köztudott, hogy a brit királyi család tagjainak szigorú szabályokat kell betartania, ami az öltözködést illeti, főként a lábbelikre vonatkozóan. Kizárólag a sötét és a természetes árnyalatú csukott cipők az elfogadottak. Azok, melyek láthatóvá teszik a lábujjakat, azokat tiltja a protokoll. Amikor cipőválasztásra kerül sor, könnyebb a semleges színekre szavazni, mint amilyen a bézs vagy a fekete, ezek ugyanis bármilyen öltözködési stílushoz társíthatók. Mindig is könnyebb volt a viseletet a semleges árnyalatú cipőkkel kombinálni, főként azon személyek esetében, akiknek többször is át kell öltözniük, a közszereplésük következményeként. Ez pedig egyaránt vonatkozik a brit királyi család női és férfi tagjaira, beleértve a királynőt is.” – világosított fel Karine Laudort, divatelemző a Daily Mail elektronikus hasábjain.

Továbbá azért is viselik mindig ugyanazt a típusú lábbelit a királyi család tagjai, hogy elkerüljék a figyelemfelkeltést, és megőrizzék a szerény, visszafogott megjelenés elvét.

Katalin és Meghan hercegnénak például a stiletto magassarkú modell a kedvence, abból is elsősorban a bézs és a fekete árnyalatok. Kate lábán például már el sem tudnánk képzelni egy másik fazont! Neked mi a véleményed?

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek