Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

György herceget, a brit trón harmadik várományosát, igazán csodálatos gesztussal lepte meg nagyapja, Károly herceg. A kis trónörökös júliusban ünnepelte az 5. születésnapját, ez alkalomból pedig egy egész erdőt kapott ajándékba – erről maga Károly számolt be egy interjú keretében, melyet a róla készült dokumentumfilmhez állítottak össze.

A Herceg, fiúgyermek és örökös: Károly 70 évesen című portréműsort november 8-án közvetítette a brit állami televízió, néhány nappal a walesi herceg születésnapja előtt. Károly ekkor árulta el, hogy az erdőben, melyet Györgynek ajándékozott, számtalan különleges fafajta él, és hogy ez a természeti kincs Skóciában található, pontosabban Balmoralban, ahol a királyi család egyik birtoka is áll.

Ez egy szimbolikus ajándék, melyre György egy életen át emlékezni fog, és gyakorlatilag azzal együtt fog felnőni.

„Ahogy öregszem, csakis arra vágyom, hogy fákat ültessek. Remélem, hogy ez remek szórakozás lesz György számára, ha felcseperedik.” – fogalmazott Károly.

Egyébként nem csak a nagypapa kényezteti mindenféle jóval Katalin és Vilmos gyermekeit. György, Sarolta és Lajos nagybátyjuk, Harry herceg kedvencei is, aki gyakran halmozza el őket értékesebbnél értékesebb ajándékokkal. Az elsőszülött például a Micimackó első kiadását kapta születésnapjára a bácsikájától, aki nem kevesebb mint 8000 angol fontot költött az 1926-ban publikált ikonikus kötetre.

Úgy tűnik, Harry herceg gesztusa mögött egy számára igen kedves emlék áll. Az édesanyja, Diana hercegnő ugyanis minden este felolvasott neki és Vilmosnak, elalvás előtt. Az azóta felcseperedett fiúnak oly sokat jelentettek ezek a pillanatok, hogy úgy döntött, a nagy klasszikusok ritka példányait szerzi be az unokatestvéreinek. Így pár év múlva a kicsik egy igazán különleges könyvtárral lesznek gazdagabbak.

Egy ilyen nagyszerű ajándékot mi is szívesen elfogadnánk. És te?