Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A zene- és filmipar három legragyogóbb nőcsillaga – Cher, Jodie Foster és Julianne Moore egy sokatmondó videóklippel próbálja felhívni az amerikai lakosság figyelmét a szavazás fontosságára. Pontosabban, a sztárok most a hölgyekhez szólnak, akik ha összefognak és leadják a voksukat, komoly változásokat érhetnek el az Államokban.

A világsztárok ismét összefognak: ezzel a videóklippel hívják szavazni az amerikaiakat!

A vizuális anyag a Because It Matters – Mert számít címet kapta, és Michael Bloomberg üzletember jóvoltából készült, Jodie Foster rendezésében. A klipben a főszereplők mellett Ellen Pompeo is feltűnik A Grace klinikából (Grey’s Anatomy), illetve Felicity Huffman is szerepel, aki a Született feleségek (Desperate Housewives) című sorozatból lehet ismerős.

A kisfilmben az amerikai társadalom (és nem csak) sebezhetőségére világítanak rá, annak legkényesebb problémáival. Így kerülnek előtérbe a fegyverek, melyek miatt oly sok haláleset született az iskolákban. Aztán ott van a népvándorlás, az egészség, a nők és a szexuális kisebbségek jogai, a globális felmelegedés és a klímaváltozás, az emberi jogok – ezeket mind jóvá lehet tenni egyetlen szavazat leadásával. A nők pedig aktívabbak, mint valaha, és „a hangjuk meghallgattatik, mint korábban még soha” – fogalmazott Jodie Foster.

„A nőknek Amerika-szerte komoly aggályaik és erős nézőpontjaik vannak, melyekkel sokat elérhetnek, amennyiben november 6-án elmennek szavazni. Reméljük, hogy ez a kampány, a szórakoztatóipar legnépszerűbb arcaival, ihletet ad másoknak is arra, hogy megosszák a véleményeiket, és ami fontosabb, hogy a tettek szintjére lépjenek a választások napján. Ez most rendkívül fontos.” – folytatta Foster.

November 6-án, kedden, az Amerikai Egyesült Államokban időzített félidős választásokat tartanak, melyek eredményeképpen – a kampányolók szerint – a Képviselőház teljes egészének és a Szenátus egyharmadának meg kellene változnia. A szavazáson rekordszámú női jelölt indul, akiket ha megválasztanak, jelentős pozitív irányú változás indulhat be egészségbiztosítás, a bevándorlást, az oktatás, a fegyvertartás és az abortusz területén folyó vitákban – állítják a politikai elemzők.