Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Abban az időben, amikor Károly herceg még fiatal volt, fülig bele volt zúgva Kamillába, abba a nőbe, akinek a kezét csak Diana hercegnő halála után kérhette meg. Bár az érzelmek kölcsönösek voltak, és sosem szűntek meg lángolni, a trónörökös mégsem kapta meg a családja áldását az egybekeléshez.

Cseppet sem boldogította őt a helyzet, de az utódnemzés miatt Károlynak gyorsan új feleség-jelölt után kellett néznie. Így esett a választása Dianára, annak ellenére, hogy a herceg eredetileg Diana egyik lánytestvérével találkozgatott.

Kamillára visszatérve, az ő bűne mindössze annyi volt, hogy „kissé” kiélte magát, mielőtt megismerkedett volna a trónörökössel. Nem volt már ártatlan, a brit királyi család pedig kategorikusan elutasította az olyan házasságot, melyben a menyasszony korábban már megízlelte a testi örömöket.

Ezeket az információkat egy friss dokumentumfilm is összefoglalja, melyben Piers Brendan, történész is megerősíti: „Abszolút létfontosságú volt, hogy olyan nő lépjen a trónra, aki a házasságkötés idején még szűz volt. Egy jövendőbeli királynénak nem szabad múlttal rendelkeznie.”

Amikor Károly és Kamilla megismerkedett egymással, a kettőjük közti vonzalom azonnali volt. A nő társaságában Károly „elvörösödött, és nagyon szenvedélyessé vált” – árulta el Christopher Wilson, újságíró és biográfus. Ami Kamilla Parker Bowlest illeti, ő „vicces, nyitott, kissé szokatlan természetű volt, és hát már élt egy keveset. Nincs arról bizonyíték, hogy örömlány lett volna, viszont voltak szeretői.” – tette hozzá a szakember.

Mivel tisztában volt a helyzetével, Kamilla végül Károly egyik barátjához és játékpartneréhez, Andrew Parker Bowleshoz ment férjhez. A trónörökös utólag értesült a házasságukról, és a hír hallatán teljesen összetört. Ezután több nővel is találkozgatott, de mind közül végül Diana Spencert választotta.

Károly és Kamilla azonban nem adta fel. Az élet ismét összehozta őket, és ma már férj és feleségként öregedhetnek meg, egymás mellett. Ha igazak a pletykák és Diana hercegnő gyanakvásai, akkor ők ketten nemcsak hogy tartották a kapcsolatot, hanem végig szeretők voltak. Miután Diana meghalt, röviddel azután, hogy elvált Károlytól, a trónörökös végül feleségül kérte azt a nőt, akit mindvégig szeretett. A menyegzőjüket 2015-ben tartották.

Szerencsére, az évek során a királyi család szabályai is változtak, legalábbis ami a szüzességet illeti, egyébként Kate Middleton és Vilmos herceg sem alkotnának ma egy párt, mint ahogyan Harry herceg sem vehette volna nőül az elvált Meghan Markle-t.