Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hosszadalmas betegség után 30 évesen elhunyt az Eurovíziós Dalfesztivál egykori versenyzője. Valters Frīdenbergs 2005-ben képviselte Lettországot a dalversenyen.

2005-ben Valters Frīdenbergs és Karlis Bumeisters képviselte Lettországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, “The War is Not Over” című dalukkal ötödikek lettek a döntőben, Lettország harmadik legjobb eredményét hozták akkor.

Valters Frīdenbergs nem maradt távol az Eurovíziótól, 2012-en Lettország szóvivője volt a versenyen, 2009-ben pedig ismét részt vett a lett döntőben, “For a Better Tomorrow” című dalával.

Korai halála ellenére hosszú karriert futott be Lettországban. Először vokalistaként debütált a Dzeguzīte csapatban. 2011-ben belépett a Tumsa nevű csapatba, közvetlen azután, hogy a csapat énekese, Martins Freimanis váratlanul meghalt. F.L.Y szintén tagja volt annak a csapatnak, aki 2003-ben Lettországot képviselte az Eurovíziós Dalversenyen. Életének utolsó éveiben az LTV-n vezette a gyerekeknek szóló Gudrs vēl gudrāks showt.

A 30 éves Valters Frīdenbergs-t két évvel ezelőtt diagnosztizálták rákkal. Tavaly egy pénzgyűjtő programot is elindítottak, hogy finanszírozni tudják kezelését, akkor csaknem 100.000 euró gyűlt össze. A pénzösszeget egy német klinika kezeléseire költötték.

A 30 éves énekes tegnap, Rigában hunyt el.