Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az egyre tempósabban fejlődő dél-kelet ázsiai ország az elmúlt években a turizmusba is rengeteg pénzt fektetett. Ba Na Hills városa, és a hozzá tartozó De Nang turisztikai állomás nem csak a tengerpartjáról egyre híresebb, hanem a két óriás kőkéz által tartott Aranyhídjáról is, amelyet idén júniusban adtak át.

Olyan, mintha az egekben sétálnál! A vietnami Aranyhid talán a világ legcsodálatosabb alkotása

A csodás Aranyhíd 1.400 méter tengerszint magasságban helyezkedik el, ahonnan csodás panoráma nyílik a Thien Thai kertekre, de a közeli Truong Son hegység is pazar látványt nyújt a hídon sétáló turistáknak.

Első ránézésre úgy tűnik, hogy a két gigantikus kéz ősidők óta ott van a hegyen, de igazából a szerkezetet most csinálták, és nem évszázados sziklákból, hanem acélszerkezetből készült, csak ügyesen oldották meg a design-t.

Olyan, mintha az egekben sétálnál! A vietnami Aranyhid talán a világ legcsodálatosabb alkotása

A híd hossza összesen 150 méter, az óriás kezek az istenek kezét jelképezik, és azt, hogy a hídon sétáló emberek az ő kezeikben vannak. Legalábbis ezt akarta érzékeltetni Vu Viet Anh főtervező.

Ugyanitt található a világ legszebb és leghosszabb felvonója is, amelynek hosszúsága pontosan 5801 méter. A pályát 2013-ban nyitották meg. A turista csalogató látványosságokat tavaly már 2,7 millióan keresték fel.