Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nemcsak a teljes összeget, hanem a menyasszonyi ruha értékét is nyilvánosságra hozták! Egy esküvő megszervezése még a hétköznapi embernek is drága mulatság, hát akkor a királyi lakodalomé, ahol az óhajok és a preferenciák akár az eget is súrolhatják!

Nincs több találgatás: pontosan ennyibe került Harry herceg és Meghan Markle esküvője!

Amióta csak lezajlott a royal-esemény, mindenki arról sutyorog, vajon hány millióba került Harry herceg és Meghan Markle májusban megtartott esküvője. Tény és való, hogy az összeg nem hétszámjegyű, viszont meglepő módon mégsem akkora, mint ahogyan azt sokan elgondolták. Mindjárt kiderül, hogy miért!

Az Express adatai szerint, Sussex hercegének és hercegnéjának a menyegzője nem kevesebb, mint 32 millió angol fontba került. Horribilis összeg, de ha elmondjuk, hogy ebből 30 milliót a biztonság vitt el, illetve további 1.5 milliót a digitális, kulturális, média- és sportplatformok emésztettek fel, akkor máris megállapíthatjuk, a személyes hóbortokra és szeszélyekre alig költöttek valamit, ami megbecsülendő egy királynő unokájától!

„Akárcsak Cambridge hercegének és hercegnéjának az esküvőjén, a királyi család állja a fő kiadásokat, mint amilyen a templomi ceremónia, a zene, a virágkompozíciók, dekoráció és a fogadás.” – nyilatkozta a Kensington Palota egy sajtóközleményben.

Nincs több találgatás: pontosan ennyibe került Harry herceg és Meghan Markle esküvője!

Az Express apró ízekre szedte a fent említett összeget, így kiderült az is, hogy például:

  • 1 millió 84 ezer 512 fontot költöttek a kivetítőkre, védőkorlátokra és a közrend fenntartására
  • 232 ezer 810 fontot szántak a kommunikációs eszközökre, melyekkel a közönséget tájékoztatták a Szent György Kápolnában történtekről
  • 128 ezer 714 fontot fizettek a magáncégek különböző szolgáltatásaiért
  • 14 ezer 81 fontot pedig a zászlókért és bannerekért
  • 3 ezer 875 fontra rúgtak a szervezés költségei
  • 2 ezer 907 fontba kerültek a különféle engedélyek.

Miután öt hónapig folyt a találgatás, vajon mennyit fizettek Meghan Markle gyönyörű menyasszonyi ruhájáért, most erre is fény derül. A textilkölteményt, mellyel a hercegné besétált a kápolnába, a Givency tervezte, és 390 ezer angol fontba került (Katalin menyasszonyi ruhája ehhez képest csak 250 ezer font volt).

Nincs több találgatás: pontosan ennyibe került Harry herceg és Meghan Markle esküvője!

Harry herceg és Meghan Markle esküvője nagyjából 8 millió angol fonttal került többe, mint Vilmos és Kate Middleton menyegzője. Erre is van magyarázat: mivel az utóbbi időben egyre gyakoribbak voltak a terrorista támadások, a palota úgy döntött, megnöveli a biztonságiak jelenlétét a történelmi jellegű eseményen.

Bár sokak elborzadnak a 32 millió angol font hallatán, igazából ez a nem épp szerény kiadás közel 80 milliós bevételt hozott az országnak. Az idegenforgalmi ügynökségek nagyjából 50 ezer amerikait vártak a nagy napon Angliába, míg az éttermek és pubok is módosított nyitvatartással, késő éjjelig fogadták a vendégeiket.