Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ismerjük be, hogy mindnyájunk fejében megfordult már az a gondolat, hogy mi lenne, ha csak egy napra is Kate Middleton bőrébe bújhatnánk! Milyen is lenne Erzsébet királynővel teázni, a leghíresebb designerek ruhakollekciói között válogatni vagy jótékonysági összejöveteleken részt venni?

Ha Mickey Meyer tanácsait követjük, kissé közelebb kerülhetünk Kate Middleton csodálatos világához. Mert ez a hölgy, tanította meg Kate számára az etikett szabályait, amikor Vilmos herceggel kezdett találkozni.

  1. Mindig kérdezzünk rá, mikor ér véget egy party, vagy egy összejövetel!

Kate soha nem használja a szállítócégek szolgáltatásait a meghívók kézbesítésére. Helyette az elektronikus postát részesíti előnyben. Mi se költsünk fölöslegesen a postai szolgáltatásokra. Az sem tévedés, ha leszögezzük, mikor ér véget az összejövetelünk.

  1. Használjuk a dupla puszit egymás köszöntésére!

A dupla puszi az arcunk összeérintését jelenti, először jobbról majd balról. A különleges rendezvényeken az addig számunkra ismeretlen személyeket egy kézfogással köszöntsük.

  1. Mutassuk be egymásnak egy party vendégeit!

Egy rendezvény háziasszonyának figyelnie kell mindig arra, hogy mindenki jól érezze magát, ezért az ő feladata bemutatni a vendégeket egymásnak. Így senki nem érzi majd magát fölöslegesnek.

  1. Tartsuk a kistáskánkat mindig a kezünkben!

A rendezvények ideje alatt Kate mindig két kézzel tartja a kistáskáját, kivéve, amikor kezet fog valakivel. Amikor helyet foglal, a kistáskát a szék támlája és a saját háta közé helyezi. Soha ne tegyük a táskánkat a földre, vagy az ölünkbe.

 

  1. Mindig üljünk egyenes háttal!

Aki a királyi család tagja, azt a testtartása után is felismerhetjük. Amikor hosszú ideig kell ülnie, Kate mindig a hercegnői tartást veszi fel. Egyenesen ül, a hátát nem támasztja a szék hátához, az állát feltartja, térdeit és sarkait összezárja. A másik ülésforma a „cambridge keresztje”, amikor lábak keresztbe a térdek kissé behajlítva vannak.

  1. Helyezzük poharunkat a lábunkra!

A borral töltött poharat tegyük a lábunkra, mert így kevésbé melegszik fel. Ha szánkat előzőleg kirúzsoztuk, igyekezzünk mindig az első korty helyén kortyolni tovább, hogy ne hagyjunk sok foltot a pohár szélén.

  1. Kóstoljunk mindenből háromszor!

A hercegnő minden fogásból három falatot fogyaszt el, majd leteszi az evőeszközt. A levest kanalanként lassan fogyassza el.

  1. Ne mondjuk, hogy a mosdóba kell kimennünk!

Elég, ha elnézést kérve felállunk az asztaltól, az asztalkendőt összehajtogatva a tányér mellé helyezzük.

  1. Vigyázzunk a mosdó tisztaságára!

A mosdóban mindig kell lennie szappannak, törlőkendőnek és kézkrémnek, viszont nincs helye gyertyának és magazinoknak.

  1. Ne engedjük, hogy vendégeink ételt hozzanak az általunk szervezett partyra!

Egy jó vendég felajánlja segítségét, de a jó háziasszony nem fogadja el. Ne engedjük a vendéget a konyhánkba mosogatni a party után.