Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

7 hónaposan életveszélyes szétválasztó műtétet hajtottak végre ezen az ikerpáron, ma már 17 évesek!

7 hónaposan életveszélyes műtétet hajtottak végre a sziámi ikerpáron, ma már 17 évesek!

17 évvel ezelőtt a kis Sydney és Lexi Stark a derekuknál összenőve látták meg a napvilágot, a túlélési esélyük 40-60 százalék között ingadozott, később az orvosok nem adtak 35 százaléknál több esélyt, hogy megmaradnak a következő napokban, de a lányok életben maradtak, sőt a szülők döntése révén egy veszélyes szétválasztó műtétre is sor került. Szerencsére minden jól alakult, így a ma 17 éves lányok teljes életet élhetnek.

A lányok édesapja, James a People magazinnak elárulta, hogy amikor megszülettek a lányai, az orvos nem tudott sokat mondani az összenőtt ikrekről, mivel az általa fellapozott szakirodalomban is mindössze két bekezdés szólt erről az esetről. Szerencsére később a vizsgálatok alapján kiderült, lehetséges a műtéti szétválasztás, ami nem lesz kockázatmentes, mivel a lányok gerincének és bélrendszerének egy része is közös volt.

A lányok édesanyja, Emily azonban eleinte félt kísérteni a sorsot, és meg is kérdezte a férjét, hogy tényleg istent akarnak játszani, és meg akarják változtatni a lányok sorsát? Végül úgy határoztak, hogy megadják az esélyt a lányaiknak, hogy különálló, szabad életet élhessenek, és úgy néz ki, hogy az Úr meghallgatta kérésüket, hiszen ma Sydney és Lexi boldog és kiegyensúlyozott 17 éves tinédzserek.