Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Skye Edwards harminckétfogas mosolya fertőző! Ha rápillantasz, minden gondodat elfelejted, és azonnal átadod magad a nyárnak. Morcheeba legújabb dala, az It’s Summer Time, csábítóan hangzik, az együttes pedig jobban szól, mint valaha! Ráadásul a hipnotizáló videó mellett egy szintén ropogós nagylemez is érkezik, a rajongók nagy örömére. Hát kell ennél több?

Videóklip: Morcheeba - It’s Summer Time

A Morcheeba énekesnője most bebizonyítja, mekkora ereje van egy őszinte mosolynak. A nyár forrósága eltörpül e arckifejezés mellett, ami köré az együttes teljes videóklipje épül. Az It’s Summer Time vizuális anyagában valósággal lüktet az optimizmus és pozitív teremtő erő!

Ami a hangzást illeti, a Morcheeba legújabb kislemeze több alkotási korszakból csempész vissza egy keveset a jelenbe. Ross Godfrey pedig megerősítette, cseppet sem fogták vissza magukat a komponálásban. „Sok zenei elemet hoztunk vissza, a Morcheeba legelső dalaiból – az ’50-es évek blues-korszakából, a ’60-as évek pszichedellikus rockjából, a ’70-es évek reggaejéből, a ’80-as évek electro-őrületéből, és a ’90-es évek hip-hop stílusából. Ami egyszer beleillett a dalba, mind hozzáadtuk a hangzáshoz.” – mesélte Ross a The Telegraph című újságnak.

A felvétel a Morcheeba legújabb stúdióalbumán, a Blaze Away-en található, mely közel ötévnyi diszkográfiai csendet tör meg az együttes karrierjében. A korong 10 vadonatúj szerzeményt tartalmaz, beleértve a Never Undo című dalt is, mely pár héttel korábban debütált.

A brit Morcheeba különleges zenei stílusával lopta be magát a zenekedvelők szívébe. A dalaikban fület-lelket gyönyörködtetően keveredik a rock, trip hop, R&B, blues és a pop. A banda 1995-ben alakult Skye Edwards, vokalista kezdeményezésére. Első négy nagylemezük a nemesfémek legjeit már begyűjtötte: ezüst-, arany- és platinalemez lett Nagy-Britanniában, Kanadában és Franciaországban.