Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Lassan több mint 21 éve annak, hogy Diana hercegnő tragikus körülmények között elhalálozott, de életének apró kis részletei még mostanában is napvilágot látnak.

Diana hercegnő végrendeletén titkos módosításokat hajtottak végre!

A szerény hercegnő élete mindig a jobbik szemszögből volt bemutatva a sajtón keresztül, ám arról mindenki tudott, hogy Károly herceg többször is hűtlen volt Diana-hoz. Szerencsére a házasságukból született két csodálatos fiú, akik a mai napig is tisztelettel gondolnak édesanyjuk emlékére.

Mielőtt életének 36-ik évében bekövetkezett volna a párizsi, halálos kimenetelű autóbalesete, megírta végrendeletét. A GOBankingRates szerint halála után 31.5 millió dollár vagyont hagyott hátra, melyet fiai között kívánt szétosztani, akkor, amikor azok mindketten betöltik életük 25. évét. A végrendelet szerint Vilmos és Harry édesanyjuk ékszereinek 75%-át is megöröklik, a maradék 25-%-ot pedig a 17 keresztgyermeke között kívánt szétosztani. Diana még a komornyikjának, Paul Burell-nek is hátrahagyott 50.000 fontot.

Ezt már olvastad? Diana hercegnő ezen az egy dolgon soha nem változtatott!

Halála előtt egy évvel Diana apró módosítást tett a végrendeletében és megjelölte édesanyját, Frances Ruth Shand Kydd-et, és testvérét, Lady Elizabeth Sarah Lavinia McCorquodale-t másodlagos vagyonkezelőkként, így adott esetben saját belátásuk szerint dönthetnek Diana hagyatéka felett.

Diana halála után éltek is a módosítás adta lehetőségekkel és a következőket változtatták meg a hercegnő végrendeletén: Vilmos és Harry a 25 év helyett 30 éves korukban juthattak édesanyjuk vagyonához, Diana keresztgyerekei már nem jogosultak a hercegné vagyontárgyainak 25%-ára.

Ezt már olvastad? Vilmos herceg szerint Diana hercegnő “borzalmas nagymama” lett volna

Amikor Harry elérte azt az életkort, amikor hozzájuthatott édesanyja hagyatékához, egy nagyszabású kiállítást szervezett a hercegnő személyes tárgyaiból. A világméretű kiállítás kb. 150 kiállított tárgyat vonultatott fel, melyek összegyűjtésében és kiválogatásában Diana fiútestvére, Earl Spencer segédkezett. A kiállítósból befolyt 2 millió dolláros összeget jótékony célra fordította a királyi család.