Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Bár azt hinnénk, egy herceg megtehet bármit, és hogy a világ mindig körülötte forog, mint kiderült, a valóságban ez nem éppen így van. Mielőtt ugyanis feleségül vette volna gyönyörű kedvesét, még Harry hercegnek is eleget kellett tennie egy feltételnek, melyet jövendőbeli apósa állított elé, Meghan Markle kezéért cserébe.

Thomas Markle a Jó reggelt, Britannia (Good Morning Britain) című műsorba volt hivatalos, ahol többek között a hercegi esküvőről és annak előzményeiről beszélgetett a két műsorvezetővel, Piers Morgannel és Susanna Reiddel. A házigazdák az apa és Harry herceg első komoly társalgására voltak kíváncsiak, amikor a brit királyi család tagja lánykérés miatt kereste meg őt.

A 73 éves férfi bevallotta, áldását adta a menyegzőre, egyetlen feltétellel. Arra kérte jövendőbeli vőjét, hogy tegyen ígéretet, sosem emeli a kezét Meghanre.

„Azt mondtam neki, te egy úriember vagy, ezért add a szavad, hogy sosem emeled a kezed a lányomra, és azonnal megkapod az engedélyemet, hogy feleségül vedd.” – nyilatkozta Thomas Markle a királyi esküvő utáni első interjújában, mely eseményen nem jelent meg.

„Meghan szólt először a terveikről, aztán mikor épp Harryvel beszélt telefonon, átadta nekem a készüléket, és a lánykérés igazából telefonon keresztül történt meg.” – tette hozzá az örömapa, aki azt is elmesélte, miként tudta meg, hogy a lányának a brit herceg udvarol.

„Azzal kezdte, hogy bejelentette, új barátja van. Második alkalommal azt is elárulta róla, hogy brit. Majd harmadszor a következőket mondta: ’Ő egy herceg. Harry, de csak H-ként kell emlegetnünk, hogy senki se tudja meg, hogy róla beszélünk.” – idézte fel az emléket az ex-színésznő édesapja.

Thomast fájdalmasan érintette, hogy nem kísérhette el a lányát az oltárhoz, holott nagyon szerette volna. Bevallotta, sírva fakadt, amikor látta, hogy az ő helyében Károly herceg ajánlotta fel a karját Meghannek. A volt rendező, aki most Mexikóban él, azt is elárulta, kényszerből hiányzott a királyi esküvőről, ugyanis épp egy szívműtéten esett át. A nagy nap előtt be kellett jelentenie, nem tud részt venni az eseményen.

Egyébként egy botrányba is belekeveredett valami fotók miatt, melyeket egy brit bulvárlap címoldalán publikáltak. Mr. Markle kezdetben egyet is értett a nyilvánosságra hozatalukkal, mert azt hitte, jobb hírnévre tesz így szert, ám a terve balul sült el.

„Azt hittem, azok a fotók javítani fognak az imidzsemen, de végül rosszul sikerült. Kellemetlenül éreztem magam miatta, és bocsánatot is kértem, súlyos hiba volt (…). Nem a pénzért tettem, hanem azért, hogy megváltoztassam a rólam alkotott közvéleményt.” – magyarázkodott Meghan Markle édesapja.