Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Alig egy hét választ el bennünket a The Prodigy erdélyi nagykoncertjétől. Az együttes a Kolozsvár szomszédságában megszervezett UNTOLD Fesztivál meghívottja, és minden bizonnyal a legújabb dalát is elénekli majd, mely a napokban debütált. A felvétel címe Need Some1, és egy színes animációs klip kíséretében érkezik, ami a Másnaposok-filmekre emlékeztet.

Idei turnéjának kellős közepén, új klipet avat The Prodigy! Íme a Need Some1.

A szerzemény a The Prodigy gyökereihez vezet vissza, ám Maxim és Keith hangja nélkül. A Need Some1 csak egy morzsányi ízelítő az együttes következő stúdióalbumából, melynek híre az új dal premierjével egyidőben érkezett. A készülőfélben lévő lemez 3 éves diszkográfiai csendet tör meg a zenekar történetében, és november 2-án, No Tourists címmel kerül majd a boltokba. A britek legutóbbi stúdióalbuma a The Day Is My Enemy volt, ami hatalmas sikert aratott a rajongók és a fesztiválozók körében, de még a videójátékok háttérzenéi között is.

A Need Some1 videóklipje Paco Raterta rendezésében készült, és a The Prodigy ázsiai változatát mutatja meg, akik Szingapúrban, Malajziában vagy akár Thaiföldön is lehetnének. A cselekmény alanya egy fiatalokból álló csoport, amely a hangszerek bódító hatása alá kerül. A srácok úgy függnek a zenétől, mintha valami kábítószer lenne: a rögeszméjükké válnak a lüktető dallamok, melyeket mindenhová magukkal visznek a képzeletbeli kis világukban. A legsötétebb utcák, a legpiszkosabb városrészek és a legbizarrabb emberek is helyet kapnak a vizuális anyagban, pszichedellikus hatást keltve.

Ami az új lemezt és dalokat illeti, valamennyit a banda frontembere, Liam Howlett szerezte, saját londoni stúdiójában. Az alapító teljesen más hangzást ígér, az eddig megszokott agresszív ütemekkel karöltve. Izgalmas hanganyag lesz, melyet minden bizonnyal imádni fognak a rajongók!