Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A több mint 30 éves múlttal rendelkező Los Angeles-i zenekar újra a régi önmaga. Zenei különlegességekkel kedveskednek a rajongóiknak, ismét a régi felállásban zenélnek, és teltházas koncerteket adnak, mint a karrierjük virágkorában. Nemrégiben újabb rekordot döntött a Guns’n’Roses. A November Rain című videóklipjük lett ugyanis az első ’90-es években kiadott videó, melynek nézettsége elérte az egymilliárdot!

Emlékszel még a „novemberi esőre”? A Guns’n’Roses ikonikus felvétele az első, melynek klipjét egymilliárdszor nézték meg!

Nem kérdés, hogy a November Rain minden idők egyik legszebb balladája. Értéke annál is hatalmasabb, ha figyelembe vesszük, hogy 26 évvel ezelőtt debütált. A YouTube-ra feltöltött hivatalos videóklipet csak 2017-ben közel 560 ezren tekintették meg naponta, és az így formálódó hógolyócska egyre nagyobbá göngyölődött. A dal az 1991-ben megjelent Use Your Illusion című albumra került fel, és azóta sem lehet betelni vele.

A „novemberi eső” 1992-ben hullt a földre kislemezként, és gyorsan felküzdötte magát a csúcsra. Az évek elteltével kissé veszített a népszerűségéből, aztán az elmúlt hónapban Slash és Axl Rose egy olyan akusztikus verzióját publikálta a dalnak, melytől ismét elindult a lavina. Az egyszerűsített, csakis zongorakísérettel előadott November Rain még 1986-ban született, és az Appetite For Destruction című nagylemez bővített kiadásán kapott helyet. A lecsupaszított verzióval azonban az eredeti is új szárnyra kapott, így döntötte meg a rekordot.

Egyébként nem ez az első rekordja a Guns’n’Roses együttesnek: a legtöbb nézőt magához édesgető ’80-as évekbeli videóklip-témában is ők viszik a prímet, a 692 millió megtekintést kiérdemlő Sweet Child O’ Mine-nal. Ami pedig a November Rain rekordját illeti, őket a The Cranberries Zombie című klipje követi 739 millió megtekintéssel, és a Nirvana Smells Like Teen Spiritje, 727 millióval.

A Guns’n’Roses jelenleg Európában turnézik, ősszel pedig Ázsiában folytatja a koncertsorozatot. A banda újraegyesülése már közel félmilliárd dollárt hozott a házhoz. A szakértők szerint a zenekar népszerűségének fellendülése és a régi dalaik iránti friss érdeklődés a Gun’n’Roses dél-amerikai turnéjának tudható be. A November Rain nézőinek 83%-a az USA határain kívül kattintottak a lejátszás gombra, csak Brazíliában például 69 millióan tekintették meg a videót, Mexikóban pedig 66 millióan nosztalgiáztak a dallamaira.