Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A 94 éves Erzsébet királynő, egyike a leghosszabb életű brit uralkodóknak, hiszen több, mint 60 éve van az ország trónján, ezáltal tanúja lévén sok világváltozásnak.

10 érdekesség, amit eddig biztosan nem tudtál II. Erzsébet királynőről

68 évnyi uralkodás alatt a királynő nagyon ritkán adott interjút, ezáltal kevés betekintést engedve személyes életébe. Az alábbiakban nézzünk mégis néhány érdekességet a királynővel kapcsolatosan!

1. Nem Ő Nagy Britannia leggazdagabb embere! Bár a királyi vagyont 340 millió fontra becsülik, ennek ellenére, soha nem került fel a királyi család a 300 leggazdagabb ember listájára. E lista vezetője, Jim Ratcliffe, az Ineos cégcsoport vezetője, kinek becsült vagyona 21,05 milliárd font.

2. Életéről több, mint 100 film és TV műsor készült! A királynőt, több, mint 100-szor személyesítették meg a TV képernyőjén, olyan nagynevű színészek, mint Claire Foy, vagy Helen Mirren, aki egy Oscar díjat is bezsebelt alakításáért.

3. A királynőnek nincs szüksége jogosítványra, hiszen, Nagy Britanniában, mint az útlevelet, mint a jogosítvány a királynő nevében bocsátják ki.

Ennek ellenére joga van autót vezetni és nem is fél megtenni azt. Utoljára a tavaly látták vezetni az uralkodót, amikor a szaúdi hercegnek mutatta meg Balmoral szépségeit egy autós séta keretén belül.

4. Nincs szüksége útlevélre utazásai során, a fent említett okból kifolyóan, viszont a királyi család többi tagja rendelkezik vele.

5. Folyékonyan beszéli a francia nyelvet, melynek ékes bizonyítéka, hogy nincs szüksége tolmácsra a francia elöljáróságok fogadása során.

6. Két születésnapot ünnepel! A királynő 1926 április 21-én született, de ennek megünneplésére minden év júniusában kerül sor, amikor a „Trooping the Colour“ kerül megrendezésre, amely egy zászlós, katonai parádé a királynő tiszteletére.

7. Uralkodása alatt 13 miniszterelnök került beiktatásra, Sir Winston Churchill-től egészen Theresa May-ig.

8. A királynő nagy Arsenal rajongó! Ezt a csapat középpályás játékosa, Cesc Fabregas erősítette meg.

9. Évente 50.000 személyt lát vendégül a Buckingham Palotában különböző összejövetelek, díszvacsorák és kerti party-k alkalmával.

10 érdekesség, amit eddig biztosan nem tudtál II. Erzsébet királynőről

10. Több mint 70 éve él boldog házasságban! 2017-ben Erzsébet és Philip herceg 70 éves házassági évfordulójukat ünnepelték, mely az ún. „platina esküvőjük” volt. A királyi pár 1946. november 20-án kelt egybe a londoni Westminster Apátság falai között, melyet a Windsor kastélyba tartott fogadás követett.