Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Most már semmi kétség afelől, hogy valami történik a Buckingham Palotában! Sally Osman, a királyi kommunikációért felelős igazgató – aki egykor a BBC brit nemzeti TV-adó PR felelőseként is dolgozott –, beadta a felmondását. Osman a legutóbbi a Palota azon alkalmazottai közül, akik az utóbbi időben kiléptek az Udvarból.

Káosz a Buckingham Palotában: újabb kulcsfontosságú alkalmazott mondott fel, és valójában ebben szenved Őfelsége, a Királynő!

A brit sajtó úgy nyilatkozott az esetről, hogy az 57 éves nő mindvégig nagyon boldogtalan volt, míg a Palotában dolgozott, és nehezen viselte a Harry herceg és Meghan Markle házasságkötése után bekövetkezett változásokat. Sally Osman 2013 óta szolgálja a királyi családot, pontosabban Károly herceg kommunikációs irodájának a vezetőjeként dolgozott, de Harry herceg menyegzője miatt hatalmas nyomás nehezedett rá, melynek már nem bírt eleget tenni.

Mivel egy rangos köztisztviselőt kellett elengednie, a Buckingham Palotának most komoly fejtörést okoz a pletykák kezelése és eloszlatása. Ezek közül a legtöbb II. Erzsébet királynő egészségügyi állapotát veszi célba, főként azután, hogy Őfelsége az utolsó pillanatban utasította vissza a meghívást egy múlt heti eseményre, melyre egyébként Angelina Jolie is hivatalos volt. A Buckingham Palota akkor azt a magyarázatot adta, hogy a Királynő beteg.

Bizonyos források szerint, a Királynő egészségügyi problémája a térdére korlátozódik, és bár nyilvánvaló, hogy panaszokat okoz neki, az uralkodó mégis elutasítja a műtétet. Erős és bátor nő, aki ezúttal sem szeretne bolhából elefántot csinálni. Viszont tény, hogy ülő helyzetből már elég nehezen tud lábra állni – mesélte a névtelen forrás.

Az, hogy egyre több nyilvános eseményen képviselteti a Koronát, csak súlyosbít az állapotán. Hiába töltötte be a 92. életévét, Erzsébet tavaly nem kevesebb, mint háromszáz eseményen vett részt! Idén májusban pedig szemműtéten esett át, melyet egy sajtóközlemény formájában a Buckingham Palota is megerősített. A Királynő halálesetét szimulálni azért még így is túlzás.

Mint ismert, a napokban megtartották II. Erzsébet gyászgyakorlatát is, melynek célja, hogy mindenki pontosan tudja, mi lesz a teendője, ha majd a szomorú esemény bekövetkezik. Legalább 60 éve nem történt hasonló szimuláció, így a Palota szükségesnek tartotta a beiktatását. Természetesen Őfelsége nem vett részt a gyakorlaton.

Tehát, hogy teljesen a feje tetejére állt volna a világ az uralkodó berkeiben vagy sem, egyelőre nem lehetne pontosan megmondani, mint ahogyan azon is fölösleges csámcsogni, hogy befuccsol a történelmet író monarchia az Egyesült Királyságban. Szerintünk csak idő kérdése, és minden visszazökken majd a megszokott kerékvágásba.