Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

„Minden, ami fontos számomra, értelmetlen lenne, ha te ne volnál nekem.” – ez a gyönyörű szerelmes vallomás Ronald Reagantől, az Amerikai Egyesült Államok 40. elnökétől származik, és Nancynek, az egykori First Ladynek szólt. A szerelmük öt évtizedet ölelt át, és sokak szerint maga volt a tökély!

Ronald akkoriban még színészként kereste a kenyerét. Nancy, bár gyönyörű színésznő volt, sosem osztottak neki csillogó szerepeket. Hol máshol találkoztak volna először, mint a forgatásokon, és azonnal egymásba szerettek. Reagan épp a Jane Wymantől való válásából lábadozott, akivel két közös gyerekük született. Három év múlva kérte meg új szerelme kezét.

Egyszerű és szép lánykérés volt, Nancy válasza pedig gondolkodás nélkül, szinte azonnal érkezett. A kedvenc éttermükben vacsoráztak, amikor Ronald egyszer csak megszólalt: „Gyere, házasodjunk össze!”, mire Nancy rögtön rávágta: „Gyere!”, mintha már régóta várt volna erre a percre. Azt mondják, mindig kézen fogva jártak, és szokásuk volt apró szerelmes üzeneteket hagyni egymásnak a lakásban, a levelekről nem is beszélve!

Ronald Reagan érzelmektől átitatott sorai híresekké is váltak. Az elnök ugyanis nem ment el úgy egyetlen útra sem, hogy pár sort ne küldött volna haza a feleségének. „Ma van a nap, a nap ami 31 év boldogságot bélyegez meg, amelyben csak keveseknek van részük. Azt mondtam neked egyszer, hogy a házasságunk olyan, akár egy tinédzserkori álom. Máig is az maradt. (…) Több mint szerelmes vagyok beléd, nélküled nem vagyok egész. Számomra te jelented magát az életet. Amikor épp nem vagy itthon, alig várom, hogy visszatérj, hogy én ismét élhessek.” – fogalmazott Reagan a 31. házassági évfordulójuk alkalmából a feleségének írt levelében.

Nancy is szorgosan gyűjtögette a gondolatait saját emlékirataiban. „Az életem akkor kezdődött el, amikor megismertem Ronniet. El sem tudnám képzelni az életem nélküle.” – olvasható a First Lady My Turn címmel kiadott kötetében. Nancy az az elnökfeleség volt, akinek sikerült újraélesztenie a csillogást és az eleganciát a Fehér Házban, és aki mindig lenyűgözte a közönséget a férje határtalan támogatásával. Ő volt az, akivel Reagan a politikai ügyeket is megvitatta, házastárs mellett remek tanácsadó volt. Azt mondták róla, ragyogó intelligenciájú nő.

Nancy a tökéletes feleség mintaképe volt, aki a házasságának élt. Ezt ő maga is bevallotta: „Arra vágytam a legjobban, hogy jó feleség és anya legyek. És, ahogyan a dolgok alakultak, azt hiszem, csak az elsőben volt igazán szerencsém.” – írta Nancy az emlékkönyvében.

Ronald Reagan 81 évesen hagyta el örökre ezt a világot. Nancy Reagan viszont 2016 március 6-án, 95 éves korában hunyt el, sok ifjú hölgy számára értékes szellemi útravalót hagyva hátra.

„A nő olyan, mint egy teatáska. Nem tudhatod, mennyire erős, míg bele nem dobod a forró vízbe.” – egyike a legismertebb szállóigéinek.