Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Biztosan neked is vannak ismerőseid, akik annyira jól tartják magukat, hogy simán letagadhatnak pár évet az életkorukból. A 23 esztendős Tomislav Jurčec azonban enyhén szólva is extrém eset! Egy ritka betegségnek köszönheti, hogy „egy 13 éves fiú testében rekedt”. Pontosabban, a fiúnak nem működik az agyalapi mirigye, ami egyébként a növekedés és az életkor szabályozásáért felelős.

Ez a "srác" betöltötte már a 23-at, de igazából úgy fest, mint egy 10 éves

Tomislav tisztában van azzal, hogy legalább 10 évvel mutat fiatalabbat a valódi koránál, ez pedig sok szenvedést okoz a fiúnak, és folyton nehézségekbe ütközik miatta, sok esetben igazoltatnia magát, hogy nagykorú már.

A srác legjobb barátja, Zvonimir visszaemlékezett arra, amikor Tomislavot megismerte. 10 évvel ezelőtt történt. Jurčec jóval ifjabbnak tűnt, mint most, de már hozzászokott az arcához és a gyermeki, vékony hangjához. Viszont mások, akik nem tudnak a srác betegségéről, mind árgus szemekkel figyelik őt, amikor a bárban látják.

„Nagyon kellemetlen olyannak lenni, mint én. Gondolj csak bele, kérsz egy csomag cigit vagy egy üveg bort a közértben, és az elárusítók nem szolgálnak ki, mert kiskorúnak néznek. Amikor kimegyünk a haverokkal egy vendéglőbe, a dolgok csak tovább bonyolódnak. A pincérek furcsa szemekkel néznek.” – panaszkodik Tomislav Jurčec.

Ez a "srác" betöltötte már a 23-at, de igazából úgy fest, mint egy 10 éves

Még gyerekkorában állapították meg, hogy az agyalapi mirigyén apró ciszták vannak, melyek megakadályozzák a növekedési hormonok felszabadulását a testében. Emiatt történt, hogy a 23 éves fiatalember nem öregszik, és még ma is úgy néz ki, mint egy gyermek. A betegség, bármennyire is pokoli lehet, mégis teljesen megváltoztatta Tomislav életét. Annak, illetve az abból adódó másságának köszönheti, hogy szerepet kapott minden idők legnézettebb sorozatában, a Trónok harcában!

Ez a "srác" betöltötte már a 23-at, de igazából úgy fest, mint egy 10 éves

Jurčecet a HBO szerződtette le, és a Hero Corpse Child bőrébe bújtatta – így vált világszinten népszerűvé. Ráadásul, a 23 éves „gyermek” még egy kapaszkodót vélt felfedezni az egészségügyi hátrányában: míg más hozzá hasonló korú fiatalok a családalapításon gondolkodnak, addig neki még mindig van 10 éve átgondolni ezt a lépést, addig viszont teljes mértékben kihasználni a függetlenségét.

Ez a "srác" betöltötte már a 23-at, de igazából úgy fest, mint egy 10 éves
Tomislav Jurčec a Trónok harcában

Tomislav Jurčec elvégezte a színit, és több színdarabbak játszott már a zágrábi közönség előtt.