Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mindössze 4 éves volt, amikor a színészi pályára lépett. A ’90-es években vált híressé, amikor a világ Kevinként ismerte meg a Reszkessetek betörőkből. Bár komédiákban játszott, és kiválóan alakította a neki kiosztott szerepeket, a színfalak mögötti élete pokoli volt. A drogokba és az alkoholba menekült. Mindenki azt hitte, meg fog halni, de végül legyőzte a démonait.

Macaulay Culkin reménytelen esetnek látszott, miután súlyos drog- és alkoholfüggő lett. Az élet már gyerekkorában rossz lapokat osztott neki, a későbbi magánéleti válságai pedig csak rontottak az állapotán. Annyira tönkretette magát, hogy a hozzátartozói meg voltak győződve, bármikor belehalhat egy túladagolásba. Az a hír keringett róla, hogy havonta közel 6000 eurót költött drogokra, a felismerhetetlenségig soványodott, ápolatlan és elhanyagolt külseje miatt úgy festett, akár egy hajléktalan aggastyán!

37 évesen, megtörtént a csoda. A színésznek sikerült erőt vennie magán, és végül a jó útra tért. Harcot vívott a kábítószerekkel, legyőzte a káros szenvedélyeit, ma pedig majdnem úgy néz ki, mint a Reszkessetek betörőkben. Felhagyott Hollywooddal, és Párizsba költözött. Nyugodt, csendes életre vágyott, de még így sem tudott elbújni a rajongói és a paparazzik elől. Hajnali 4-kor megy ki sétálni, mert ekkor senki sem zavarja, karácsony tájékán pedig ki sem mozdul a házból!

Macaulay Culkinnak szomorú gyerekkora volt. 14 évesen elszökött otthonról, és azóta sem tartja a kapcsolatot a szüleivel. Ha minden igaz, az édesapja nagyon agresszív és erőszakos volt.

Maga a színész a következőképpen emlékszik vissza az apja fenyítéseire: „’Játssz szépen, egyébként elnáspángollak!’ és ha hibát követtem el a forgatásokon, nem habozott megütni. Amit ő egész életében próbált megvalósítani, én azt 10 éves koromig összehoztam, emiatt gyűlölt annyira engem.” – vallotta a színész, hozzátéve: „Rossz ember volt, nagyon rossz. Akár most is meg tudnám mutatni a sebhelyeket az akkor kapott verésekből.”

Macaulay Culkin a popkirály, Michael Jackson hajlékában kapott menedéket. A még gyerek Culkin gyakran húzta meg magát az énekesnél, és valahányszor gondjai voltak otthon, Jackson mellett mindig megnyugvásra lelt. A kettőjük kapcsolata annyira szoros volt, hogy az énekes a színészt kérte fel keresztapának Paris, elsőszülött fia a keresztelőjén.

#michaeljackson #macaulayculkin

A post shared by The Lord (@forthemfnculture) on

Macaulay Culkin szerencsére ma már maga mögött tudhatja a múltat, és végre teljes életet élhet. Bár az ember nehezen küzdi le a démonait, egy kis támogatással és akaraterővel bármit el tud érni, és felül tud kerekedni a sorsán. Az élet nem adja könnyen magát, viszont mindig van remény. A mi szemszögünkből nézve pedig az, hogy talán még viszontláthatjuk őt, legalább egyszer, a mozivásznakon!