Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Neil Blomkamp rendezésében az olyan filmek, mint például a District 9, az Elysium vagy a Chappie egy életre megkedveltették a nézőkkel a sci-fi műfaját. Ha láttad már ezeket a moziprodukciókat, biztosan feltetted magadban a kérdést, ki állhat a népszerű űrfigurák mögött, és egyáltalán hogyan nézhet ki a színész, aki őket életre keltette?

Hogy néz ki és egyáltalán ki az a színész, aki Chappie szerepét játszotta?

Chappie, a robot, aki a legtöbb figyelmet kapta, igazából nem más, mint Sharlto Copley – a színész, akivel a rendező az összes eddigi filmjét készítette. A forgatásokat belterekben ejtették meg, így a speciális effektusokért felelős producereknek nem kellett ától zéig mindent rekonstruálniuk, mint ahogyan a pusztító robbanásokkal és a károkat okozó rombolásokkal sem kellett törődniük. A munkájuk tehát kizárólag a robotok létrehozásáról szólt, ami igazából pontosan elég volt számukra.

Ahhoz, hogy például Chappie megszülessen, kétszáz emberre volt szükség, akik egy teljes éven át dolgoztak azért, hogy a robot végül emberi külsőt ölthessen. Sharlto Copley szürke öltözékben játszotta el a jeleneteket a többi színésszel ahhoz, hogy legyen amire ráépíteni Chappie figuráját. Amikor a cselekmény elkészült, a kulcs képkocka (keyframing) animáció módszerével a csapat nekilátott a vizuális anyag véglegesítéséhez.

Íme egy izgalmas részlet abból, ahogy a forgatások zajlottak!